Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Υπόθεση Ναβάλνι: Ο Μάας απειλεί τη Ρωσία με νέες κυρώσεις

Υπόθεση Ναβάλνι: Ο Μάας απειλεί τη Ρωσία με νέες κυρώσεις

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας απείλησε τη Ρωσία με περαιτέρω κυρώσεις λόγω της φυλάκισης του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι και εξαιτίας των συλλήψεων κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Από την άλλη απέρριψε όμως την διακοπή των εργασιών ολοκλήρωσης του αμφιλεγόμενου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 στη Βαλτική Θάλασσα.

«Οι κυρώσεις πρέπει να στρέφονται κατά των σωστών προσώπων. Και σε αυτήν την περίπτωση, είναι οι υπεύθυνοι για τις κατασταλτικές ενέργειες του κράτους εναντίον των ίδιων των πολιτών του και όχι οι εργαζόμενοι των σχεδόν 150 ευρωπαϊκών εταιρειών – οι περισσότερες εκ των οποίων είναι γερμανικές», τόνισε ο Μάας μιλώντας σήμερα στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag).

Ο Μάας επισήμανε επίσης την «δυναμική κλιμάκωσης» που θα υπάρξει στην περίπτωση που σταματήσει ο αγωγός. Η πλήρης οικονομική απομόνωση της Ρωσίας και της Κίνας θα φέρει ταυτόχρονα τις δύο χώρες πιο κοντά και τελικά θα δημιουργήσει «τη μεγαλύτερη οικονομική, στρατιωτική συμμαχία που υπάρχει. Αυτή δεν θα μπορούσε να είναι η στρατηγική της Δύσης σε αυτή την αντιπαράθεση. Γι ‘αυτό είμαι αντίθετος να κόψω όλες τις γέφυρες προς την Ρωσία», είπε ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: dpa

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις