Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Υπόθεση Σκριπάλ: “Έξαλλες” χαρακτηρίζει η Ρωσία τις Βρετανικές απειλές

Ρωσία

“Έξαλλες” χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα τις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον για αντίποινα πως την Ρωσία, εάν προκύψει ανάμιξή της στην υπόθεση δηλητηρίασης πρώην πράκτορα στο Σάλσμπερι.

Προηγουμένως ο Μπόρις Τζόνσον είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει βρετανική αντιπροσωπεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιηθεί στην Ρωσία σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι πίσω από την ασθένεια που έπληξε τον Σεργκέι Σκριπάλ βρίσκεται το Κρεμλίνο.

“Ήξερε ότι θα στον σκοτώσουν”

Την ίδια ώρα συγγενείς του Σκριπάλ δηλώνουν πως “γνώριζε πως από τις πρώτες μέρες μπορεί να έχει άσχημο τέλος και πως δεν θα τον αφήσουν σε ησυχία”.

Ο γιος του Σεργκέι Σκριπαλ, σύμφωνα με δηλώσεις των συγγενών του, πέθανε πέρυσι από ηπατική ανεπάρκεια στην Αγία Πετρούπολη, όπου έμενε με την κοπέλα του.

Ο γείτονας του Σκριπάλ Τζέιμς Πάττοκ δήλωσε ότι ο Σκριπάλ ήταν ένας άνθρωπός που έδειχνε ευχαριστημένος από την ζωή του

«Φαινόταν ευτυχισμένος. Όταν συναντιόμασταν χαιρετούσε ο ένας τον άλλον. Αυτό ήταν όλο. Όταν ήρθε να εγκατασταθεί έκανε μια γιορτή, μου άφησε πρόσκληση στο γραμματοκιβώτιο μου αλλά εγώ δεν πήγα», δήλωσε ο Πάττοκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις