Κόσμος

Υπόθεση Σκριπάλ: Συνάντηση με τον Μπόρις Τζόνσον ζητά ο Ρώσος πρέσβης στο Λονδίνο

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο έχει ζητήσει συνάντηση του πρεσβευτή της Αλεξάντερ Γιακοβένκο με τον βρετανό ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον για να συζητήσουν σχετικά με την έρευνα για την υπόθεση Σκριπάλ, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

“Ελπίζουμε σε μια εποικοδομητική απάντηση από τη βρετανική πλευρά και προσβλέπουμε σε μια τέτοια συνάντηση στο προσεχές μέλλον”, ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της ρωσικής πρεσβείας.

Το Φόρεϊν Όφις επιβεβαίωσε ότι έλαβε το αίτημα. “Θα απαντήσουμε εν ευθέτω χρόνω”, σχολίασε μια εκπρόσωπός του.

“Είναι επιτέλους καιρός να υπάρξει μια συνάντηση ανάμεσα στον ρώσο πρεσβευτή Αλεξάντερ Γιακοβένκο και τον βρετανό ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον για να συζητήσουν στο σύνολό τους τις διμερείς σχέσεις καθώς και την έρευνα για το περιστατικό στο Σάλσμπερι…”.

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι προς το παρόν η πρεσβεία δεν είναι σε θέση να δώσει μια “ικανοποιητική εκτίμηση” της παρούσας κατάστασης της διμερούς συνεργασίας.

Ο ρώσος πρώην διπλός κατάσκοπος Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια βρέθηκαν στις αρχές Μαρτίου αναίσθητοι σε ένα παγκάκι εμπορικού κέντρου στην πόλη Σάλσμπερι της Βρετανίας. Το Λονδίνο κατηγορεί τη Μόσχα για την επίθεση αυτή με νευροτοξικό παράγοντα και προχώρησε στην απέλαση 23 ρώσων διπλωματών. Πάνω από 25 χώρες απέλασαν και εκείνες ρώσους διπλωμάτες σε ένδειξη “αλληλεγγύης” προς τη Βρετανία.

Η Μόσχα αρνείται ότι έχει ανάμειξη στην υπόθεση, ενώ βελτιώνεται η υγεία των Σκριπάλ που εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία για βοδινό κρέας, αιθανόλη και γεωργικά προϊόντα – Δεν έπεσαν υπογραφές
Με σόου στο Οβάλ Γραφείο και μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πρώτη εμπορική συμφωνία μετά την επιβολή των δασμών
Ντόναλντ Τραμπ 1
Σταϊνμάιερ για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη: «Είμαστε όλοι παιδιά της 8ης Μαΐου 1945»
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας αναφέρθηκε ακόμη στη συμβολή του Κόκκινου Στρατού και τόνισε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας «δεν αποτελεί συνέχεια του αγώνα κατά του φασισμού»
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης στην Bundestag για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου