Κόσμος

Υποχρεωτικό εμβόλιο οι επαγγελματίες στρατιωτικοί στη Λετονία αλλιώς απόλυση

Η διοίκηση του στρατού της Λετονίας διέταξε σήμερα να εμβολιαστούν υποχρεωτικά όλοι οι στρατιωτικοί καριέρας πριν από τον Αύγουστο, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα χάσουν τη δουλειά τους.

«Έδωσα εντολή να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για την Covid-19 για όλους τους στρατιωτικούς καριέρας στη Λετονία. Διαφορετικά, θα πρέπει να αποχωρήσουν» από τις ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσε ο στρατηγός Λεονίντς Κάλνινς μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση LTV.

Περίπου το 95% των 6.500 επαγγελματιών στρατιωτικών της μικρής βαλτικής χώρας, που είναι και μέλος του ΝΑΤΟ, έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Ο στρατηγός διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί μόνο δύο κρούσματα στις ένοπλες δυνάμεις της Λετονίας.

Το κοινοβούλιο της χώρας συζητά αυτήν την περίοδο αν οι εργοδότες θα μπορούν να απολύσουν τους εργαζόμενους που αρνούνται να εμβολιαστούν. Προς το παρόν ωστόσο δεν φαίνεται να στηρίζεται αυτό το μέτρο από την πλειοψηφία των βουλευτών.

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 600.000 άνθρωποι από τo 1,9 εκατομμύριο κατοίκους της Λετονίας. Από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 137.831 κρούσματα και 2.536 άνθρωποι πέθαναν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το FBI σταμάτησε 18χρονο που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη Βόρεια Καρολίνα εμπνεόμενος από τον ISIS
Ο 18χρονος Christian Sturdivant σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε παντοπωλείο και fast food εστιατόριο, πριν συλληφθεί από το FBI το οποίο τον είχε στο στόχαστρο από το 2022, που είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έναν γείτονά του
Αστυνομικοί του FBI
Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που η φονική πυρκαγιά εξαπλώνεται στο μπαρ του Κραν Μοντανά στην Ελβετία
Στο βίντεο οι θαμώνες του μπαρ φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, αφού αρκετοί σήκωσαν τα κινητά τους για να βιντεοσκοπήσουν τις φλόγες
Ελβετία
5
Θρίλερ με την 15χρονη Αλίκη Καλλέργη που αγνοείται μετά τη φωτιά στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία: «Δεν έχει ταυτοποιηθεί, προσευχηθείτε» λέει ο αδερφός της
Ο κολλητός φίλος της κοπέλας έγραψε στο Instagram πως η σορός της κοπέλας ταυτοποιήθηκε, κάτι που το διέψευσε ο αδερφός της: «Δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη, παρακαλώ προσευχηθείτε μέχρι την τελευταία στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Ο Ρομαίν και η 15χρονη αδερφή του Αλίκη που σκοτώθηκε από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά 8
Θαύμα στην πύρινη κόλαση του Κραν Μοντανά: Νεαρός παγιδεύτηκε στο μπαρ κρατώντας έναν σταυρό – «Η φωτιά τον απέφυγε κι επέζησε»
Η Λετίσια Πλας περιγράφει πώς ένας νεαρός, ανήμπορος να διαφύγει καθώς οι έξοδοι στο μπαρ είχαν αποκλειστεί, κάθισε στο πάτωμα κρατώντας έναν σταυρό στα χέρια του
Η αυτόπτης μάρτυρας Λετίσια Πλας