Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Υψηλό παραμένει το επίπεδο φτώχειας στη Ρωσία

Υψηλό παραμένει το επίπεδο φτώχειας στη Ρωσία
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΑ

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το επίπεδο φτώχειας στη Ρωσία, αλλά φέτος για πρώτη φορά αναμένεται αύξηση στα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και πρώην υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κουντρίν τονίζοντας παράλληλα πως “παρόλα αυτά, το επίπεδο της φτώχειας στη Ρωσία παραμένει υψηλό, 19,3 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 13,2%, έχουν εισοδήματα που βρίσκονται κάτω από το κατώτατο όριο διαβίωσης».

Ακόμη ο κ. Κουντρίν επισήμανε ότι «το 2017 τα πραγματικά εισοδήματα των Ρώσων μειώθηκαν κατά 1,7%, παρόλο που είδαμε ότι υπήρχε οικονομική ανάπτυξη και παρότι είχαμε προβλέψει αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων. Τα τελευταία 4 χρόνια το βιοτικό επίπεδο, τα πραγματικά εισοδήματα του κόσμου, μειώθηκαν συνολικά κατά 11%».

Ο Κουντρίν επεσήμανε ότι τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους τα πραγματικά εισοδήματα αυξήθηκαν κατά 2,7%, οι συντάξεις αυξήθηκαν κατά 3,6% μετά μάλιστα από διάστημα δύο ετών, στην διάρκεια των οποίων τα πραγματικά εισοδήματα μειώθηκαν δυστυχώς, όπως είπε, κατά 7,1%.

Χαρακτήρισε τέλος ελπιδοφόρο, το γεγονός ότι τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους παρατηρήθηκε αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων των συνταξιούχων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις