Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ζάκερμπεργκ στο Κογκρέσο: Υπέκλεψαν και τα δικά μου προσωπικά δεδομένα – Οι απαντήσεις που εκνεύρισαν τους γερουσιαστές

Ζάκερμπεργκ στο Κογκρέσο: Υπέκλεψαν και τα δικά μου προσωπικά δεδομένα – Οι απαντήσεις που εκνεύρισαν τους γερουσιαστές
Φωτογραφία Reuters

«Υπέκλεψαν και τα δικά μου προσωπικά δεδομένα» παραδέχθηκε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ καταθέτοντας δεύτερη ημέρα στο Κογκρέσο για το σκάνδαλο «διαρροής» ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook στην εταιρεία πολιτικών συμβούλων Cambridge Analytica.

«Κάθε φορά που κάποιος επιλέγει να μοιραστεί κάτι στο Facebook… γίνεται ένας έλεγχος. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή. Δεν θάβεται κάπου στις ρυθμίσεις, αλλά είναι ακριβώς εκεί» υποστήριξε ο 33χρονος διευθύνων σύμβουλος του Facebook, συνεχίζοντας την κατάθεσή του στην Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Οι απαντήσεις του εκνεύρισαν τα μέλη της Επιτροπής

Αναφερόμενος στην εφαρμογή κάποιου ρυθμιστικού πλαισίου στις διαδικτυακές εταιρείες και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ο Ζάκερμπεργκ είπε ότι είναι «αναπόφευκτη» μια τέτοια εξέλιξη, αλλά και πάλι απέφυγε να γίνει πιο συγκεκριμένος. Είπε ότι δεν είναι αντίθετος, αλλά θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο δεν θα αποτελεί τροχοπέδη για τις μικρές εταιρείες του τομέα.

Ορισμένοι βουλευτές εκνευρίστηκαν, λόγω του χρονικού ορίου των τεσσάρων λεπτών που είχαν στη διάθεσή τους για να πάρουν συγκεκριμένες απαντήσεις από τον Ζάκερμπεργκ και κάποιες φορές τον επέπληξαν επειδή τους επαναλάμβανε κοινοτοπίες περί του πόσο εκτιμά την ιδιωτικότητα των χρηστών. «Δεν μπορώ να σας επιτρέψω να κωλυσιεργείτε τώρα» είπε κάποια στιγμή η Ρεπουμπλικανή Μάρσα Μπλάκμπερν που τον διέκοψε αρκετές φορές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις