Κόσμος

Ζαν Πολ Μπελμοντό: Τελευταίο αντίο στον θρύλο του γαλλικού κινηματογράφου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς και φίλοι στον θρύλο του γαλλικού κινηματογράφου Ζαν Πολ Μπελμοντό, σε εκκλησία του Παρισιού, όπου τελέστηκε η κηδεία του.

Ο Αλέν Ντελόν, το τελευταίο γέρικο λιοντάρι του γαλλικού κινηματογράφου, που παρουσιαζόταν αδίκως ως ο αντίπαλος του Ζαν Πολ Μπελμοντό, εμφανίστηκε χαμογελαστός στην κηδεία, κρατώντας μπαστούνι, και χειροκροτήθηκε από το πλήθος που φώναζε το όνομά του.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν πίσω από τις μπάρες ασφαλείας γύρω από την εκκλησία Σεν-Ζερμέν-ντε-Πρε, στο κέντρο του Παρισιού ή κάθονταν στους υπαίθριους χώρους των διάσημων καφέ της συνοικίας, χειροκροτώντας την άφιξη της νεκροφόρας που μετέφερε το φέρετρο του Μπελμοντό.

Ηγετική φυσιογνωμία της νουβέλ βαγκ («Με κομμένη την ανάσα», «Ο τρελός Πιερό») προτού γίνει πρωταθλητής του μποξ όφις σε κωμωδίες και ταινίες δράσης που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία (όπως «Ο Επαγγελματίας» –1981– και «Ο Άσσος των Άσσων» — 1982), ο ηθοποιός, που απεβίωσε τη Δευτέρα, γοήτευσε ολόκληρες γενιές Γάλλων –και στο εξωτερικό επίσης– μέσα από περίπου 80 ταινίες, σινεφίλ ή φίλους θεαματικών κασκάντ.

Ο Αλέν Ντελόν στην κηδεία
Ο Αλέν Ντελόν στην κηδεία

 

Η Γαλλία του απέτισε χθες φόρο τιμής με μια επίσημη τελετή στην αυλή του στρατιωτικού μουσείου των Αναπήρων (Invalides) και ακολούθησε μια πομπή των ανθρώπων που είχαν έρθει να αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά το ιερό τέρας του κινηματογράφου.

Ο «Υπέροχος κατάσκοπος» (“Magnifique”) είχε χαθεί από τη μεγάλη οθόνη εδώ και περίπου 15 χρόνια, έπειτα από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που του άφησε σοβαρά προβλήματα. Όμως ήταν πάντοτε δημοφιλής.

Το ζεύγος Μακρόν
Το ζεύγος Μακρόν

 

«Δεν σταμάτησε να επιδιώκει την ευτυχία αλλά και να τη δίνει», δήλωσε χθες, Πέμπτη, ο Βικτόρ Μπελμοντό, ένας από τους εγγονούς του, επίσης ηθοποιός, που έλαβε τον λόγο.

«Αγαπάμε τον Μπελμοντό γιατί μας έμοιαζε», δήλωσε χθες ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον επικήδειό του, ενώπιον σχεδόν 1.000 ανθρώπων. «Αστυνομικός, αλητάκος, πάντα θαυμάσιος», συνέχισε αναφερόμενος στη φιλμογραφία του, για να καταλήξει «Αντίο Μπεμπέλ».

https://www.youtube.com/watch?v=9hDrQyt_lTY&ab_channel=MadameFigaro

Για όσους δεν μπόρεσαν να μπουν στον χώρο, γιγαντοοθόνες είχαν τοποθετηθεί γύρω από τo μνημείο όπου είχε συγκεντρωθεί το πλήθος. Το φέρετρο του ηθοποιού εξήλθε στη συνέχεια υπό τους ήχους του “Chi Mai” της μουσικής του Ένιο Μορικόνε για τον «Επαγγελματία», που έπαιξε η ορχήστρα της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς.

belmondo funeral

Ο γιος του Πολ
Ο γιος του Πολ
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ράτκο Μλάντιτς απειλεί το ευρωπαϊκό μέλλον της Σερβίας – «Ο εκθειασμός εγκληματία πολέμου δεν έχει θέση σε υποψήφια χώρα» προειδοποιεί η ΕΕ
Η αναφορά στις υποψήφιες προς ένταξη χώρες αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς η Σερβία βρίσκεται σε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ
Η κηδεία του Ράτκο Μλάντιτς 10
Η Volkswagen πουλάει και μετατρέπει εργοστάσιό της σε μονάδα παραγωγής εξοπλιστικών – Πρώτο συμβόλαιο με την ισραηλινή Rafael
Το εργοστάσιο στο Όσναμπρουκ αναμένεται να μετατραπεί σταδιακά σε κέντρο ανάπτυξης δυνατοτήτων για την άμυνα και την ασφάλεια, έπειτα από την παύση παραγωγής αυτοκινήτων το 2027
Volkswagen
Πόλεμος συμφερόντων για αυτοκρατορία εμφιαλωμένου νερού στην Ουκρανία - Στο στόχαστρο οικογένεια δισεκατομμυριούχων και Ρώσος ολιγάρχης
Το Κίεβο κινεί διαδικασίες για την ανάληψη του ελέγχου της IDS Ukraine, στην οποία συμμετέχει η πάμπλουτη οικογένεια Παταρκατσισβίλι μαζί με Ρώσους επενδυτές
Μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό
Η Σερβία αγνοεί επιδεικτικά την ΕΕ – Με επίσημες τιμές η κηδεία του «χασάπη της Σρεμπρένιτσα» Ράτκο Μλάντιτς, πλήθος κόσμου στο Βελιγράδι
Η ΕΕ είχε προειδοποιήσει το Βελιγράδι να μην προχωρήσει σε δημόσια εξύμνηση ενός ανθρώπου που καταδικάστηκε για τη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα, την πρώτη που αναγνωρίστηκε δικαστικά στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
Κοριτσάκι φιλάει την εικόνα Ράτκο Μλάντιτς
20