Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Ζαπορίζια: Για την κατάσταση του πυρηνικού σταθμού μίλησαν τηλεφωνικά Ζελένσκι και Μακρόν

Ζαπορίζια: Για την κατάσταση του πυρηνικού σταθμού μίλησαν τηλεφωνικά Ζελένσκι και Μακρόν
Reuters

Για την «πολύ ανησυχητική» κατάσταση του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια μίλησε σήμερα (10.09.2022) ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συζήτησαν για τις εξελίξεις και «την κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια, που παραμένει πολύ ανησυχητική» και «εξέφρασαν τη στήριξή τους στη δουλειά που κάνει ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας», υπογράμμισε η γαλλική προεδρία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ρώτησε επίσης τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ποιες είναι οι εξελίξεις στην περιοχή και ζήτησε να μάθει ποιες είναι οι ανάγκες της Ουκρανίας τις οποίες θα μπορούσε να καλύψει η Γαλλία.

Οι δύο πρόεδροι είχαν ήδη συζητήσει την κατάσταση στη Ζαπορίζια την περασμένη Δευτέρα.

Χθες, ο ΙΑΕΑ ανέφερε ότι υπάρχει μπλακ – άουτ στο Ενερχοντάρ, την πόλη όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός και ότι η κατάσταση αυτή «υπονομεύει τη λειτουργία του». «Είναι απολύτως απαράδεκτο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό», ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ΙΑΕΑ Ραφαέλ Γκρόσι, ζητώντας «να σταματήσουν αμέσως οι βομβαρδισμοί» στην περιοχή αυτήν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις