Κόσμος

Ζαχάροβα: Η Γαλλία ρισκάρει όλο και περισσότερο απευθείας σύγκρουση με τη Ρωσία

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία εμπλέκεται όλο και περισσότερο στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Κατά την Ζαχάροβα η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της Γαλλίας στον πόλεμο στην Ουκρανία αυξάνει τον κίνδυνο μιας απευθείας αναμέτρησης με τη Ρωσία.

Όμως η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δεν έμεινε στις «διαπιστώσεις» ή τις «απειλές». Σε μία κίνηση που πολλοί εξέλαβαν ως απόπειρα παρέμβασης ακόμη και στις γαλλικές εκλογές της 30ής Ιουνίου,  με δεδομένες τις «αρμονικές» σχέσεις της Ρωσίας με το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ήρθε η ώρα ο γαλλικός λαός να ξυπνήσει και να συνειδητοποιήσει αυτό στο οποίο οδηγείται».

Υπενθυμίζεται πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει υποσχεθεί να προμηθεύσει την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 και τους τελευταίους μήνες έχει υποστηρίξει το ενδεχόμενο στρατεύματα του ΝΑΤΟ να αναπτυχθούν στην Ουκρανία για να τη βοηθήσουν να αμυνθεί κατά της Ρωσίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χακάν Φιντάν: Ιστορική παραίσθηση η μη αποδοχή της λύσης δύο κρατών στην Κύπρο
Ισχυρίστηκε ότι «στο βόρειο τμήμα ζουν Τούρκοι, στο νότιο τμήμα ζουν Έλληνες και, χάρη στην παρουσία του τουρκικού στρατού, από το 1974 και μετά, συνεχίζεται η ζωή χωρίς να έχει ανοίξει ρουθούνι»
Χακάν Φιντάν
Axios: Το Ισραήλ συμφωνεί στην πώληση αμερικανικών F-35 στη Σαουδική Αραβία με προϋπόθεση να βελτιωθούν οι σχέσεις τους
Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που έχει στο δυναμικό της τα συγκεκριμένα μαχητικά αεροσκάφη - Την ερχόμενη εβδομάδα η συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ με Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Μπέντζαμιν Νετανιάχου