Κόσμος

Ζαχάροβα: Όταν λέμε για αντίποινα σε χώρες της Δύσης να μας παίρνετε στα σοβαρά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Και τι δεν είπε πάλι η εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Είπε κατ’ αρχήν, ότι τα πρόσφατα περιστατικά στην αυτόκλητη φιλορωσική Δημοκρατία της Υπερδνειστερίας, στην Μολδαβία, είναι μια απόπειρα να παρασυρθεί η περιοχή αυτή στην ευρύτερη σύγκρουση στην Ουκρανία.  Αυτό, εκτιμά η Ρωσία, δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Είπε ακόμα ότι η ένταση στην Υπερδνειστερία, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, κλιμακώνεται έπειτα από τις καταγγελίες των τοπικών αρχών ότι η περιοχή έχει δεχτεί επιθέσεις.

Λέγοντας ότι η Δύση καλεί ανοιχτά το Κίεβο να επιτεθεί στη Ρωσία, η Ζαχάροβα κάλεσε την Δύση να λάβει σοβαρά υπόψη της την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι πλήγματα επί ρωσικού εδάφους θα οδηγήσουν σε αντίποινα από την Μόσχα.

Η Ρωσία ανέφερε χθες μια σειρά εκρήξεων στα νότια της χώρας και μια φωτιά σε αποθήκη με πυρομαχικά κοντά στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, επιθέσεις που κορυφαίος Ουκρανός αξιωματούχος χαρακτήρισε ως ανταπόδοση και «κάρμα» για την εισβολή της Μόσχας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ

Είπε ότι η παράδοση όπλων στην Ουκρανία «απειλεί την ασφάλεια» της Ευρώπης. Αυτό, μετά τη νέα έκκληση της Βρετανίδας υπουργού Εξωτερικών Λιζ Τρας να δοθούν περισσότερα βαρέα όπλα και αεροπλάνα στο Κίεβο.

«Η τάση αυτή να πλημμυρίσει η Ουκρανία με όπλα, κυρίως βαρέα όπλα, αυτή είναι μια ενέργεια που απειλεί την ασφάλεια της ηπείρου και προκαλεί αστάθεια», εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Βρετανίδα υπουργός ζήτησε χθες Τετάρτη να αυξηθούν οι παραδόσεις βαρέων όπλων και αεροπλάνων στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

«Βαρέα όπλα, τεθωρακισμένα, αεροπλάνα – ψάξτε καλά στα αποθέματά σας, επιταχύνετε την παραγωγή. Πρέπει να τα κάνουμε όλα αυτά», επεσήμανε η Τρας.

Ωστόσο η Βρετανίδα υπουργός διευκρίνισε ότι «αν και δεν υπάρχουν σχέδια η Βρετανία να στείλει όπλα όπως αεροπλάνα, σίγουρα επιθυμούμε να εργαστούμε με άλλες χώρες για να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία διαθέτει τον εξοπλισμό που χρειάζεται».

«Αν ο Πούτιν πετύχει, αυτό θα προκαλέσει ανείπωτη επιπλέον δυστυχία σε όλη την Ευρώπη και θα έχει φρικτές επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο. Δεν θα νιώσουμε ποτέ ξανά ασφαλείς», επεσήμανε η Τρας.

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, η Τρας εκτίμησε ότι «πρέπει να πάμε πιο μακριά».

«Ο Πούτιν δεν θα πρέπει να βρει πουθενά να χρηματοδοτήσει τον φρικτό του πόλεμο. Αυτό σημαίνει να σταματήσουν μια και καλή όλες οι εισαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου», υπογράμμισε η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απίστευτα σκηνικά σε επίδειξη στη Νέα Υόρκη: Στέλεχος της βιομηχανίας της μόδας ακινητοποίησε με κεφαλοκλείδωμα ακτιβιστές της PETA
Το στέλεχος της μόδας τοποθετήθηκε μέσω ανάρτησης στο Instagram πως «αντέδρασα με ακατάλληλο τρόπο σε ένα περιστατικό σε επίδειξη νωρίτερα σήμερα. Δεν ήταν δική μου αρμοδιότητα να το κάνω»
Απίστευτα σκηνικά σε επίδειξη στη Νέα Υόρκη: Στέλεχος της βιομηχανίας της μόδας ακινητοποίησε με κεφαλοκλείδωμα ακτιβιστές της PETA
Ντόναλντ Τραμπ: Μπλόκο στις ρυθμίσεις για την ΑΙ – «Ο μόνος έλεγχος που χρειάζεται είναι ένας έξυπνος πρόεδρος»
Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια «άρρωστη συνωμοσία» για την υπονόμευση της Τεχνητής Νοημοσύνης και δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες πολλών
τραμπ
Το Πεντάγωνο παραδέχεται για ελλείψεις πυρομαχικών εξαιτίας του πολέμου κατά του Ιράν
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος επέμενε ότι οι διαθέτουν «πρακτικά απεριόριστο απόθεμα πυρομαχικών», όπως δεν έπαψε να επαναλαμβάνει κατά τη διάρκεια του πολέμου
Αμερικανοί στρατιώτες
Μπαράζ επιθέσεων των Χούθι στη Σαουδική Αραβία με drones και βαλλιστικούς πυραύλους – 13 άμαχοι τραυματίστηκαν, ζημιές σε σπίτια
Στοχοποίησαν πετρελαϊκές υποδομές της Σαουδικής Αραβίας, της χώρας που είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού παγκοσμίως, πυροδοτώντας περαιτέρω άνοδο των τιμών του πετρελαίου
σαουδικη αραβια