Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Ζελένσκι: Αυτό είναι το μήνυμά του για τον τελικό του Μουντιάλ που «έφαγε» άκυρο

Ζελένσκι: Αυτό είναι το μήνυμά του για τον τελικό του Μουντιάλ που «έφαγε»  άκυρο
Reuters

Παρότι η FIFA έδειξε «κόκκινη κάρτα» στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να απευθύνει μήνυμα πριν τη σέντρα του τελικού του Μουντιάλ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας δεν πτοήθηκε και το δημοσιοποίησε παγκοσμίως μέσω των social media. «Στον πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές, δεν μπορεί να υπάρξει ισοπαλία…», ανέφερε με νόημα ο Ζελένσκι.

Στο επίμαχο μήνυμά του, που δεν προβλήθηκε στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ακούγεται να προτείνει τη διοργάνωση μίας παγκόσμιας διάσκεψης για την ειρήνη αυτόν τον χειμώνα.

«Προσφέραμε έναν τύπο ειρήνης στον κόσμο. Απολύτως δίκαιο. Την προσφέραμε γιατί στον πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές, δεν μπορεί να υπάρξει ισοπαλία», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ανακοινώνω την πρωτοβουλία διοργάνωσης μιας Διάσκεψης για έναν τύπο Παγκόσμιας Ειρήνης αυτό τον χειμώνα. Μια διάσκεψη που θα ενώσει όλα τα έθνη του κόσμου γύρω από τον σκοπό για παγκόσμια ειρήνη. Οι εξέδρες των γηπέδων αδειάζουν μετά τον αγώνα και μετά τον πόλεμο οι πόλεις μένουν άδειες».

https://twitter.com/AlertaMundial2/status/1604517945786261505?s=20&t=rbJ81y43gqNpw9Bn09lyug

Υπενθυμίζεται πως ο Ουκρανός ηγέτης ζήτησε να εμφανιστεί μέσω βιντεοκλήσης πριν τον τελικό του 22ου Παγκοσμίου Κυπέλλου στο «Lusail Stadium» του Κατάρ, όπου η Αργεντινή μετά από αγώνα θρίλερ επικράτησε 4-2 της Γαλλίας στη διαδικασία των πέναλτι και στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου!

Παρ’ όλα αυτά η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου «έριξε» άκυρο, με τον  σύμβουλο του Ζελένσκι, τον Μιχάιλο Ποντόλιακ, να γράφει στο Twitter ότι η FIFA «επιδεικνύει μία έλλειψη κατανόησης της καταστροφής που η ρωσική ομοσπονδία προκαλεί στον κόσμο, έχοντας ξεκινήσει πόλεμο στην Ουκρανία».

https://twitter.com/Podolyak_M/status/1604413759778426880?s=20&t=yXbrl6Eu5owUBsABbkUcEw

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις