Κόσμος

Ζελένσκι: Η ανταλλαγή κρατουμένων με Ρωσία το πρώτο βήμα για το τέλος του πολέμου

Σε μια νέα φάση μπαίνουν οι σχέσεις Ρωσίας και Ουκρανία μετά την ανταλλαγή κρατουμένων. Για ένα πρώτο βήμα έκανε λόγο ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ως το πρώτο βήμα μιας διαδικασίας προκειμένου να τελειώσει η αντιπαράθεση στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας χαρακτήρισε τη σημερινή ανταλλαγή κρατουμένων με τη Ρωσία ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Είπε πως η ανταλλαγή κρατουμένων συμφωνήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν και εξέφρασε την ελπίδα για μια συνάντηση σύντομα του λεγόμενου «σχήματος της Νορμανδίας» ανάμεσα στην Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και τη Γερμανία προκειμένου να εκτονωθεί ο πόλεμος με τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Ο Ζελένσκι είπε πως πρέπει να γίνουν όλα τα βήματα προκειμένου «να τελειώσει αυτός ο φρικτός πόλεμος», αναφερόμενος στη σύγκρουση με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Πριν από λίγο τα αεροπλάνα που μετέφεραν Ουκρανούς και Ρώσους κρατουμένους στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων προσγειώθηκαν στο Κίεβο και στη Μόσχα αντίστοιχα, σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και AFP.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βρετανία: Γκέι ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας κι ο σύζυγός του κατηγορούνται για βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση νεαρών
Ο επιχειρηματίας είναι ένας από τους πρώτους που έκαναν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας στη Βρετανία - Αντιμέτωπο με βαριές κατηγορίες βρίσκεται το ζευγάρι
Ζευγάρι ομοφυλόφυλων στη Βρετανία