Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ζελένσκι: Η Ρωσία αναπτύσσει Σύρους μισθοφόρους στην Ουκρανία

Ζελένσκι: Η Ρωσία αναπτύσσει Σύρους μισθοφόρους στην Ουκρανία

Νέες δηλώσεις κάνει αυτήν την ώρα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ουκρανός πρόεδρος υποστήριξε ότι η Ρωσία έχει στείλει Σύρους μισθοφόρους στα εδάφη της χώρας του. Επίσης, εμφανίστηκε να μην είναι ικανοποιημένος από όσα αποφασίστηκαν στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής που γίνεται στις Βερσαλλίες, λέγοντας ότι χρειάζονται πιο δυναμικές κινήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απευθυνόμενος στον λαό του, o Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ακόμα ότι χρειάζεται χρόνος και υπομονή «μέχρι να φτάσουμε στη νίκη», και ότι είναι σε ένα στρατηγικό σημείο οι επιχειρήσεις, την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται στη 16 ημέρα του.

«Είναι αδύνατο να πω πόσες ημέρες έχουμε ακόμη μέχρι να ελευθερώσουμε την ουκρανική γη. Αλλά μπορούμε να πούμε ότι θα το κάνουμε. Γιατί έχουμε ήδη φθάσει σε ένα στρατηγικό σημείο καμπής», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος, ενώ επισήμανε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει πόσες μέρες θα διαρκέσει ο πόλεμος.

https://twitter.com/SkyNews/status/1502272026354012161

Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή να διευκολυνθεί η αποστολή «εθελοντών» μαχητών στην Ουκρανία, θέλοντας να «απαντήσει» με αυτόν τον τρόπο στο ότι η Δύση στέλνει «μισθοφόρους», κατά τον ίδιο.

«Αν βλέπετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πάνε εκεί εθελοντικά και το κάνουν όχι για τα χρήματα, αλλά για να βοηθήσουν αυτούς που ζουν στο Ντονμπάς (στην ανατολική Ουκρανία), τότε θα πρέπει να τους πλησιάσουμε και να τους βοηθήσουμε να πάνε στη ζώνη μάχης», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας σε σχετική πρόταση του Ρώσου υπουργού Άμυνας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις