Κόσμος

Ζελένσκι: Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου στην Ουκρανία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέες κατηγορίες σε βάρος της Ρωσίας πως χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου στην Ουκρανία εξαπέλυσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας μίλησε την Τετάρτη (13.04.2022) στη Βουλή της Εσθονίας.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόσθεσε ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι για να πιεσθεί η Ρωσία να σταματήσει να προχωρεί σε αναγκαστικούς εκτοπισμούς των πολιτών της Ουκρανίας και ζήτησε την συνέχιση των κυρώσεων, ως μόνου τρόπου για να αναγκασθεί η Μόσχα να συμφωνήσει σε ειρήνευση.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία θα πρέπει να λάβει το στάτους της υποψήφιας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρας και ότι η επίσκεψη των προέδρων της Πολωνίας και των τριών βαλτικών χωρών στο Κίεβο είναι σημαντική ως σύμβολο της υποστήριξης προς την Ουκρανία.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας δεν παρέσχε αποδεικτικά στοιχεία για τις καταγγελίες του και το πρακτορείο ειδήσεων δεν είναι σε θέση να τις επιβεβαιώσει με ανεξάρτητο τρόπο.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι ελέγχει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία πιθανόν να χρησιμοποίησε χημικά όπλα κατά την πολιορκία της Μαριούπολης, πράγμα που αρνήθηκε η Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το γιγάντιο πάντα του Πεκίνου, ο Μενγκ Λαν, εγκαινίασε το νέο του σπίτι τρώγοντας «αραχτός» το αγαπημένο του μπαμπού
Το νέο συγκρότημα του Ζωολογικού Κήπου του Πεκίνου εκτείνεται σε 13.000 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει τέσσερις εσωτερικούς εκθεσιακούς χώρους, πέντε χώρους φιλοξενίας και πέντε υπαίθριους χώρους άσκησης
O Μενγκ Λαν
Η δραματική φυγάδευση της Μάλια Ομπάμα από τη Νίκαια της Γαλλίας μετά την τρομοκρατική επίθεση: «Φεύγουμε σε 30 λεπτά»
Στις 14 Ιουλίου 2016, Τυνήσιος ισλαμιστής έριξε φορτηγό πάνω στο πλήθος που παρακολουθούσε τους εορτασμούς για την Ημέρα της Βαστίλης σκοτώνοντας 86 ανθρώπους
Η Μάλια Ομπάμα με τους γονείς της Μπαράκ και Μισέλ
Λίντσι Γκράχαμ: Το ταξίδι στο Κίεβο και οι θεωρίες συνωμοσίας για «εξελιγμένη δολοφονία» από τη Ρωσία
Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής πέθανε σε ηλικία 71 ετών - Υπήρξε ένας από τους πιο ένθερμους πολέμιους της Ρωσίας - «Πιστεύω ότι το FBI σπαταλά τον χρόνο του» είπε ο Τραμπ
Λίντσεϊ Γκράχαμ