Δευτέρα, 4 Μαρ.
11oC Αθήνα

Ζελένσκι: «Καρατόμησε» τους επικεφαλής των στρατολογικών γραφείων στην Ουκρανία λόγω διαφθοράς

Ζελένσκι: «Καρατόμησε» τους επικεφαλής των στρατολογικών γραφείων στην Ουκρανία λόγω διαφθοράς

Η πάταξη της διαφθοράς στην Ουκρανία είναι μια από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενώπιον της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μπροστά στην ενταξιακή πορεία της χώρας του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατ’ επέκταση η «καρατόμηση» κρατικών στελεχών που εκμεταλλεύονται τη θέση τους προς ίδιον όφελος και μάλιστα εν καιρώ πολέμου της Ουκρανίας απέναντι στη Ρωσία, ήταν για τον Ζελένσκι περίπου μονόδρομος.

Σήμερα, 11.8.2023, ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε σήμερα ότι οι επικεφαλής όλων των περιφερειακών κέντρων στρατολόγησης στην Ουκρανία αποπέμπονται από τις θέσεις τους εν μέσω ανησυχιών για κρούσματα διαφθοράς.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η αξιολόγηση των κέντρων στρατολόγησης της Ουκρανίας αποκάλυψε ενδείξεις κατάχρησης σε επαγγελματικό επίπεδο, που αφορά από τον παράνομο πλουτισμό έως τη μετακίνηση ανδρών σε στρατεύσιμη ηλικία στην άλλη πλευρά των συνόρων ενώ βρίσκεται σε ισχύ σχετική απαγόρευση λόγω πολέμου.

«Αυτό το σύστημα θα πρέπει να το διαχειρίζονται άνθρωποι που γνωρίζουν ακριβώς τι είναι ο πόλεμος και για ποιο λόγο ο κυνισμός και ο χρηματισμός κατά τη διάρκεια του πολέμου είναι προδοσία», ανέφερε ο Ζελένκσι σε δήλωσή του που γνωστοποιήθηκε μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram και κοινοποιήθηκε και στα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι ο στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι θα είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή της απόφασης και ότι οι νέοι υποψήφιοι για τις θέσεις αυτές θα αξιολογηθούν πρώτα από την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της Ουκρανίας, την SBU.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις