Κόσμος

Ζελένσκι: «Ο πόλεμος θα εξελιχθεί σε ατέλειωτη αιματοχυσία – Κανείς δεν σταματά τη Ρωσία εκτός από μια οπλισμένη Ουκρανία»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δημοσίευσε ένα νέο βίντεο στο οποίο προειδοποιεί ότι ο πόλεμος θα γίνει «ένα ατελείωτο λουτρό αίματος, που θα σκορπίσει δυστυχία, βάσανα και καταστροφή» χωρίς επιπλέον όπλα.

Μιλώντας στα αγγλικά, ο Ζελένσκι λέει ότι η Ουκρανία αμύνεται ενάντια στη Ρωσία «πολύ περισσότερο από ό,τι σχεδίαζαν οι εισβολείς».

Αλλά η Ρωσία έχει ακόμα την ικανότητα να επιτεθεί «όχι μόνο κατά της Ουκρανίας», αναφέρει ο Ζελένσκι, τονίζοντας: «Η Πολωνία, η Μολδαβία, η Ρουμανία και τα κράτη της Βαλτικής θα γίνουν οι επόμενοι στόχοι εάν πέσει η ελευθερία της Ουκρανίας».

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας επαναλαμβάνει το αίτημά του για περισσότερα όπλα ώστε να «σωθούν εκατομμύρια Ουκρανοί καθώς και εκατομμύρια Ευρωπαίοι», προσδιορίζοντας τι χρειάζεται για την άμυνα απέναντι στους Ρώσους εισβολείς: Βαρύ πυροβολικό, τεθωρακισμένα οχήματα, συστήματα αεράμυνας και μαχητικά αεροσκάφη.

Ο Ζελένσκι ολοκληρώνει το βίντεο λέγοντας:

«Η ελευθερία πρέπει να οπλιστεί καλύτερα από την τυραννία. Οι δυτικές χώρες έχουν τα πάντα για να το πραγματοποιήσουν. Η τελική νίκη επί της τυραννίας και ο αριθμός των ανθρώπων που θα σωθούν εξαρτάται από αυτές».

https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1514242356949704709?s=20&t=sXQw75kfawOTlxUR0t_saw

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν προσφεύγει στην υπηρεσία του ΟΗΕ για την Πολιτική Αεροπορία κατά των κυρώσεων από τις ΗΠΑ
Στις 23 Σεπτεμβρίου τέθηκαν σε ισχύ οι κυρώσεις, με τις ιρανικές αεροπορικές εταιρείες να ακυρώνουν τις διεθνείς πτήσεις τους καθώς οι κύριοι περιφερειακοί προορισμοί, έλαβαν μέτρα απαγόρευσης
Αεροδρόμιο
Το μήνυμα της 87χρονης Μαρικάρμεν από το νοσοκομείο της Ισπανίας - «Συνεχίστε τον αγώνα» λέει στους διαδηλωτές μετά την έξωση από το σπίτι της
Στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ καμιά εκατοστή διαδηλωτές παραμένουν σε αντίσκηνα από το Σάββατο το βράδυ διαμαρτυρόμενοι για τη στεγαστική κρίση που πλήττει την Ισπανία
Η 87χρονη στην Ισπανια
Η Ρωσία χτύπησε κτίριο της Ακαδημίας Επιστημών στο Κίεβο – Άνθρωποι κρέμονται από τα παράθυρα, ασταμάτητες οι επιθέσεις σε αμάχους
«Η Ουκρανία πληρώνει το τίμημα για τις επιθέσεις που πραγματοποίησε τους τελευταίους μήνες στη Ρωσία», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ - Πολλοί νεκροί και τραυματίες σε διάφορα μέρη της χώρας
κιεβο
32