Κόσμος

Ζελένσκι σε Τραμπ για τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του μετά το τέλος των συζητήσεων με Πούτιν και Ζελένσκι τόνισε πως και οι δυο ηγέτες θέλουν ειρήνη στην περιοχή

Ραγδαίες εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τον Βλαντιμίρ Πούτιν, επικοινώνησε και με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ώστε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στην περιοχή.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, λίγη ώρα μετά την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, κάλεσε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να τον ενημερώσει για όσα είπανε, όπως είχε υποσχεθεί.

«Είχα μια ουσιαστική συζήτηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Μιλήσαμε αρκετά για τις ευκαιρίες επίτευξης ειρήνης, συζητήσαμε την ετοιμότητά μας να συνεργαστούμε σε ομαδικό επίπεδο», γράφει ο Ζελένσκι στο Χ (πρώην Twitter).

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι συζήτησαν επίσης τις τεχνολογικές δυνατότητες της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των drones και άλλων προηγμένων βιομηχανιών.

«Είμαι ευγνώμων στον Πρόεδρο Τραμπ για το ενδιαφέρον του για το τι μπορούμε να πετύχουμε μαζί. Μιλήσαμε και για την προετοιμασία ενός νέου εγγράφου για την ασφάλεια, την οικονομική συνεργασία και την εταιρική σχέση πόρων», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ «μοιράστηκε λεπτομέρειες» της συνομιλίας που είχε πριν λίγη ώρα με τον Πούτιν, όπως είπε ο Ζελένσκι.

«Κανείς δεν θέλει την ειρήνη περισσότερο από την Ουκρανία. Μαζί με τις ΗΠΑ, χαράσσουμε τα επόμενα βήματά μας για να σταματήσουμε τη ρωσική επιθετικότητα και να διασφαλίσουμε μια διαρκή, αξιόπιστη ειρήνη. Όπως είπε ο πρόεδρος Τραμπ, ας το κάνουμε.

Συμφωνήσαμε να διατηρήσουμε περαιτέρω επαφή και να προγραμματίσουμε επερχόμενες συναντήσεις», καταλήγει ο Ζελένσκι στην ανάρτησή του.

Η ανάρτηση Τραμπ μετά τη συνομιλία

«Μόλις μίλησα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η συζήτηση πήγε πολύ καλά. Αυτός, όπως και ο πρόεδρος Πούτιν, θέλει να κάνει Ειρήνη. Συζητήσαμε διάφορα θέματα που έχουν σχέση με τον Πόλεμο, αλλά κυρίως τη συνάντηση που έχει οριστεί την Παρασκευή στο Μόναχο, όπου ο Αντιπρόεδρος JD Vance και ο Υπουργός Εξωτερικών Marco Rubio θα ηγηθούν της Αντιπροσωπείας.

Είμαι αισιόδοξος ότι τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης θα είναι θετικά. Είναι καιρός να σταματήσει αυτός ο γελοίος Πόλεμος, όπου υπήρξε μαζικός και εντελώς περιττός θάνατος και καταστροφή. Ο Θεός να ευλογεί το λαό της Ρωσίας και της Ουκρανίας!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστικά βίντεο από την πυραυλική επίθεση του Ιράν στην Ντιμόνα στο Ισραήλ
Η Τεχεράνη ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση πυραύλου εναντίον της Ντιμόνα, χαρακτηρίζοντάς την ως «ανταπόδοση» της «εχθρικής» επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Νατάνζ του κεντρικού Ιράν
Βίντεο από την πυραυλική επίθεση του Ιράν στην Ντιμόνα
Ο Τραμπ απειλεί με αφανισμό τους σταθμούς ενέργειας του Ιράν αν δεν ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ – Απαντά με αντίποινα η Τεχεράνη
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πλήξουν και θα αφανίσουν τους διάφορους σταθμούς παραγωγής ενέργειας (στη χώρα), ξεκινώντας από τον μεγαλύτερο», αναφέρει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ 14
Βρετανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο έφτασε στην Αραβική Θάλασσα – Είναι εξοπλισμένο με πυραύλους Tomahawk
Το υποβρύχιο HMS Anson – εξοπλισμένο με πυραύλους Tomahawk Block IV και τορπίλες Spearfish – αναχώρησε προ ημερών από το Περθ της Αυστραλίας και διένυσε περίπου 5.500 μίλια (8.850 χλμ) προκειμένου να φθάσει στην Αραβική Θάλασσα.
Tο υποβρύχιο HMS Anson
Η επίθεση στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία αποτελεί επίδειξη ισχύος από το Ιράν, δεν έχει στρατιωτική αξία
Ειδικοί θεωρούσαν μέχρι σήμερα ότι το Ιράν δεν είχε την ικανότητα να εκτοξεύσει πυραύλους σε τέτοια απόσταση, ωστόσο το ενδιαφέρον βρίσκεται στο μήνυμα της Τεχεράνης στον στρατηγικό της διάλογο με ΗΠΑ και Ισραήλ
Αυτή η φωτογραφία, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στις 11 Φεβρουαρίου 2023, απεικονίζει ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ επί του USS Paul Hamilton (DDG 60) κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης επίσκεψης στο λιμάνι του Ντιέγκο Γκαρσία