Κόσμος

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε ειλικρίνεια στις σχέσεις με το ΝΑΤΟ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε αργά την Πέμπτη ότι το Κίεβο θέλει “ειλικρίνεια” στις σχέσεις του με το ΝΑΤΟ, λίγες ημέρες πριν από μια κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στη Λιθουανία.

“Χρειαζόμαστε ειλικρίνεια στις σχέσεις μας”, είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενώπιον των δημοσιογράφων στην Πράγα έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο της Τσεχίας Πετρ Πάβελ.

Είναι ώρα να δείξουμε “το θάρρος και τη δύναμη αυτής της συμμαχίας”, πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η ουκρανική αντεπίθεση δεν προχωρά γρήγορα, αλλά ότι οι δυνάμεις του Κιέβου προωθούνται.

“Η αντεπίθεση δεν προχωρά γρήγορα, αυτό είναι ένα γεγονός”, παραδέχθηκε. “Εντούτοις, εμείς προωθούμαστε, δεν οπισθοχωρούμε, όπως οι Ρώσοι”, δήλωσε στους δημοσιογράφους. “Εμείς έχουμε τώρα την πρωτοβουλία”, δήλωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σπάνια ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο: Μπλόκο στην ανάπτυξη της Εθνοφρουράς στο Σικάγο
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την ανάπτυξη της Εθνοφρουράς για την προστασία των αστυνομικών που εφαρμόζουν την πολιτική των μαζικών απελάσεων των παράτυπων μεταναστών
Ντόναλντ Τραμπ