Κόσμος

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε ειλικρίνεια στις σχέσεις με το ΝΑΤΟ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε αργά την Πέμπτη ότι το Κίεβο θέλει “ειλικρίνεια” στις σχέσεις του με το ΝΑΤΟ, λίγες ημέρες πριν από μια κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στη Λιθουανία.

“Χρειαζόμαστε ειλικρίνεια στις σχέσεις μας”, είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενώπιον των δημοσιογράφων στην Πράγα έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο της Τσεχίας Πετρ Πάβελ.

Είναι ώρα να δείξουμε “το θάρρος και τη δύναμη αυτής της συμμαχίας”, πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η ουκρανική αντεπίθεση δεν προχωρά γρήγορα, αλλά ότι οι δυνάμεις του Κιέβου προωθούνται.

“Η αντεπίθεση δεν προχωρά γρήγορα, αυτό είναι ένα γεγονός”, παραδέχθηκε. “Εντούτοις, εμείς προωθούμαστε, δεν οπισθοχωρούμε, όπως οι Ρώσοι”, δήλωσε στους δημοσιογράφους. “Εμείς έχουμε τώρα την πρωτοβουλία”, δήλωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Pfizergate: Το ευρωδικαστήριο ακύρωσε την απόφαση της Κομισιόν να μην δώσει στη δημοσιότητα τα SMS φον ντερ Λάιεν – Μπουρλά για τα εμβόλια της COVID-19
Το δικαστήριο της ΕΕ αποφάνθηκε ότι ακυρώνεται η απόφαση της Κομισιόν που αρνήθηκε να παράσχει σε δημοσιογράφο της εφημερίδας New York Times πρόσβαση στα γραπτά μηνύματα που ανταλλάχθηκαν μεταξύ της φον ντερ Λάιεν και του Μπουρλά
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά