Κόσμος

Ζιμπάμπουε: Ανακηρύχτηκε εθνικός ήρωας ο Μουγκάμπε – Σε πένθος η χώρα μέχρι την κηδεία του

Η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε ανακήρυξε εθνικό ήρωα τον πρώην πρόεδρο Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 95 ετών.

Ο πρόεδρος Έμερσον Μνανγκάγκουα κήρυξε εθνικό πένθος στη χώρα, μέχρι την κηδεία του Μουγκάμπε. Δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν πότε θα τελεστεί η κηδεία.

Το Zanu-PF, το κυβερνών κόμμα που είναι στην εξουσία ανελλιπώς από το 1980, συνεδρίασε εκτάκτως και “του απένειμε τον τίτλο του εθνικού ήρωα που του αξίζει σε μεγάλο βαθμό”, είπε ο Μνανγκάγκουα, ο διάδοχος του Μουγκάμπε, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Ο Μουγκάμπε, ο οποίος κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή τη Ζιμπάμπουε επί σχεδόν 40 χρόνια, πέθανε σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όπου νοσηλευόταν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται να καταλάβει το νησί Χαργκ για να πιέσει το Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ
«Χρειαζόμαστε περίπου έναν μήνα για να αποδυναμώσουμε περαιτέρω τους Ιρανούς με πλήγματα, να καταλάβουμε το νησί και να χρησιμοποιήσουμε αυτό για διαπραγματεύσεις»
Tο νησί Χαργκ