Κόσμος

Ζιμπάμπουε: Ανακηρύχτηκε εθνικός ήρωας ο Μουγκάμπε – Σε πένθος η χώρα μέχρι την κηδεία του

Η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε ανακήρυξε εθνικό ήρωα τον πρώην πρόεδρο Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 95 ετών.

Ο πρόεδρος Έμερσον Μνανγκάγκουα κήρυξε εθνικό πένθος στη χώρα, μέχρι την κηδεία του Μουγκάμπε. Δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν πότε θα τελεστεί η κηδεία.

Το Zanu-PF, το κυβερνών κόμμα που είναι στην εξουσία ανελλιπώς από το 1980, συνεδρίασε εκτάκτως και “του απένειμε τον τίτλο του εθνικού ήρωα που του αξίζει σε μεγάλο βαθμό”, είπε ο Μνανγκάγκουα, ο διάδοχος του Μουγκάμπε, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Ο Μουγκάμπε, ο οποίος κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή τη Ζιμπάμπουε επί σχεδόν 40 χρόνια, πέθανε σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όπου νοσηλευόταν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τζίμι Κίμελ απαντά στις απειλές απόλυσης με ατάκα του Τραμπ για την ηλικία του: «Μισό λεπτό, μόλις έκανε αστείο για τον θάνατό του;»
«Μόνο ο Ντόναλντ Τραμπ θα ζητούσε να απολυθώ επειδή έκανα ένα αστείο για την ηλικία του και την επόμενη μέρα θα έκανε ο ίδιος αστείο για την ηλικία του», είπε ο παρουσιαστής
Ο Τζίμι Κίμελ
Ο Τραμπ έβαλε το χέρι του στα οπίσθια της Μελάνια μπροστά στον βασιλιά Κάρολο και την Καμίλα – Το άγγιγμα που σχολιάστηκε
Ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στον γάμο - διάρκειας 63 ετών - των γονιών του, σχολιάζοντας με χιούμορ τον δικό του με τη Μελάνια Τραμπ - «Αυτό το ρεκόρ δεν θα το φτάσουμε»
Τραμπ Μελάνια