Κόσμος

Ζιμπάμπουε: Πάνω από 50 «υπεράριθμοι» ελέφαντες θα σφαγιαστούν σε δρυμό – Θα μοιράσουν το κρέας τους

Στον δρυμό ζει τριπλάσιος αριθμός παχύδερμων απ’ όσα μπορεί να συντηρήσει το φυσικό περιβάλλον
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άδεια για τη σφαγή τουλάχιστον 50 ελεφάντων σε έναν δρυμό όπου ζει τριπλάσιος αριθμός παχύδερμων απ’ όσα μπορεί να συντηρήσει το φυσικό περιβάλλον, έδωσαν οι αρχές της Ζιμπάμπουε.

Ο Δρυμός της Κοιλάδας Βαλέ, στη νότια Ζιμπάμπουε, φιλοξενεί περίπου 2.550 ελέφαντες, ωστόσο η «δυναμικότητά» του δεν ξεπερνά τα 800 ζώα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης Πάρκων και Άγριας Ζωής της χώρας.

Τα τελευταία πέντε χρόνια περίπου 200 ελέφαντες μεταφέρθηκαν σε άλλες προστατευόμενες περιοχές, σε μια προσπάθεια να παραμείνει υπό έλεγχο ο πληθυσμός τους.

Το κρέας από τα ζώα που θα σφαγούν θα μοιραστεί στους ντόπιους. Το ελεφαντόδοντο θα παραδοθεί στους υπεύθυνους της Υπηρεσίας Διαχείρισης Πάρκων.

Η Ζιμπάμπουε έχει έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς ελεφάντων παγκοσμίως. Η κλιματική αλλαγή έχει επιδεινώσει τις συνθήκες στο φυσικό περιβάλλον τους και συχνά τα ζώα μπαίνουν σε περιοχές όπου ζουν άνθρωποι, αναζητώντας τροφή και νερό.

Πέρυσι η Χαράρε επέτρεψε τη σφαγή άλλων 200 ελεφάντων, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 1988. Τότε, οι αρχές δήλωσαν ότι θα μοιράσουν το κρέας στις τοπικές κοινότητες που έχουν επηρεαστεί από τη σοβαρή ξηρασία.

Σε μια παρόμοια ενέργεια είχε προχωρήσει προηγουμένως και η Ναμίμπια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκάλυψη Μπέντζαμιν Νετανιάχου για Ιράν: «Προσπάθησαν να δολοφονήσουν έναν από τους γιους μου»
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν διευκρίνισε ποιος από τους γιους του στοχοποιήθηκε - ο Γιαΐρ ή ο Άβνερ - ούτε άλλες πληροφορίες σχετικά με την αναφερθείσα απόπειρα δολοφονίας
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε νέες οικονομικές κυρώσεις για το Ιράν και τους συμμάχους του – «Να κόψουμε κάθε οικονομική γραμμή ζωής που στηρίζει το τυραννικό καθεστώς»
Ο Σκοτ Μπέσεντ προειδοποίησε τους «διαμεσολαβητές» του Ιράν, να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο και να συναλλάσσονται με την Τεχεράνη
REUTERS 6