Κόσμος

Ζητούν να ανοίξουν τα κομμωτήρια λόγω «μαύρης αγοράς»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια «μαύρη αγορά» των κομμωτηρίων έχει δημιουργηθεί λόγω του lockdown στη Γερμανία σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών ζητά να ανοίξουν σύντομα μικρότερες επιχειρήσεις, όπως τα κομμωτήρια. «Στην παρούσα κατάσταση, είμαι σαφώς υπέρ της παράτασης των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, αλλά πρέπει να ανακαλέσουμε εκείνα τα μέτρα που προφανώς δεν έχουν κανένα προστατευτικό αποτέλεσμα», δήλωσε στο Spiegel.

«Μια μαύρη αγορά έχει δημιουργηθεί από τους κομμωτές και όλο και περισσότεροι άνθρωποι περιποιούνται τα μαλλιά τους με άλλους τρόπους και χωρίς να τηρούνται κανόνες υγιεινής. Αυτό είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το να επιτραπεί το άνοιγμα των κομμωτηρίων με αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής», τόνισε ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός.

«Είναι σημαντικό να προστατεύσουμε με αυστηρότητα ιδιαίτερα ευαίσθητους τομείς, όπως είναι τα νοσοκομεία ή οι οίκοι ευγηρίας. Δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός στο θέμα αυτό. Τα σχολεία (όμως) θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά μέχρις ότου εκπονηθεί ένα πειστικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. Δυστυχώς δεν γνωρίζω κανένα (τέτοιο σχέδιο) από οποιοδήποτε κρατίδιο, ενώ είναι επειγόντως απαραίτητο και έχει καθυστερήσει πολύ», τόνισε ο Ζέεχοφερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λέκκας για διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα: «Η ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν ίση με 2 εκατομμύρια τόνους δυναμίτιδας ή 180 ατομικές βόμβες Χιροσίμα»
«Οι δύο αυτοί τεράστιοι σεισμοί συμπλήρωσαν ο ένας τον άλλον, ως προς την καταστροφή των κτιρίων» είπε ακόμη ο καθηγητής
Βενεζουέλα, καταστροφές μετά τους σεισμούς 7
Καύσωνας σοκ στην Ευρώπη: Βρετανοί για ώρες στην ουρά για ένα κλιματιστικό – Αδιανόητες θερμοκρασίες και νεκροί σε Γαλλία, Ισπανία
Στη Γαλλία, η νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη ήταν η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ, με 3.500 σχολεία να παραμένουν κλειστά - Η Βρετανία κατέρριψε το ρεκόρ ζέστης για τον Ιούνιο με 35,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ η Αυστρία και η Δανία βρίσκονται σε συναγερμό για καύσωνα - Ρεκόρ ζέστης και στο Βέλγιο
Βρετανία καύσωνας
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες