Κόσμος

Ζιζέλ Πελικό: «Είμαι πολύ συγκινημένη, αυτή η δίκη ήταν μία σκληρή δοκιμασία» – Η πρώτη δήλωση μετά την απόφαση των δικαστών

«Δε μετάνιωσα ποτέ για την ανοιχτή δίκη, σκεφτόμουν τα παιδιά και τα εγγόνια μου» είπε η Ζιζέλ Πελικό
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Αυτή η δίκη ήταν μια πολύ δύσκολη δοκιμασία» είπε η Ζιζέλ Πελικό μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου για τους 51 άντρες, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της Ντομινίκ, που την βίαζαν επί 10 χρόνια στο σπίτι τους στη Γαλλία. Τα πρώτα της λόγια απευθύνονται στα τρία της παιδιά και τα εγγόνια της, «γιατί αυτά είναι το μέλλον και γι’ αυτά έδωσα επίσης αυτή τη μάχη», καθώς και στις νύφες της.

Η Ζιζέλ Πελικό μίλησε στους δημοσιογράφους που την περίμεναν έξω από το δικαστήριο της Αβινιόν μετά το τέλος της «δίκης του αιώνα» για τους μαζικούς βιασμούς της από από το 2011-2020 από τον άντρα της Ντομινίκ και δεκάδες αγνώστους που είχε γνωρίσει μέσω διαδικτύου. 

Εξέφρασε την «βαθιά ευγνωμοσύνη» της προς όλους τους ανθρώπους που την στήριξαν κατά τη διάρκεια αυτής της «δύσκολης δοκιμασίας», λέγοντας ότι της έδωσαν δύναμη. Δεν σταμάτησε να ευχαριστεί τους δημοσιογράφους, τους δικηγόρους της και όσους βρέθηκαν στο πλευρό της ενώ τόνισε ότι δεν μετάνιωσε στιγμή που αποφάσισε η δίκη να είναι δημόσια.

«Έχουμε τον ίδιο αγώνα» είπε στα θύματα ιστοριών που βρίσκονται στη σκιά. 

REUTERS
REUTERS/Manon Cruz
REUTERS
REUTERS/Manon Cruz
REUTERS
REUTERS/Manon Cruz

 

«Όταν ξεκίνησα, στις 2 Σεπτεμβρίου, ήθελα να διασφαλίσω ότι η κοινωνία θα μπορούσε να δει τι συνέβαινε, και ποτέ δεν μετάνιωσα για την απόφασή μου αυτή», ανέφερε. «Έχω πίστη στην ικανότητά μας να κατακτήσουμε συλλογικά ένα καλύτερο μέλλον στο οποίο όλοι – γυναίκες και άνδρες – θα μπορούν να ζουν μαζί με αρμονία, σεβασμό και αλληλοκατανόηση» κατέληξε στη δήλωσή της.

Ένοχοι και οι 51 κατηγορούμενοι – 20 χρόνια φυλακή στον σύζυγό της Ντομινίκ Πελικό

Υπενθυμίζεται ότι ένοχος για όλες τις κατηγορίες σχετικά με τους βιασμούς – επί δέκα χρόνια – της συζύγου του, Ζιζέλ, από τον ίδιο και άλλους δεκάδες άνδρες κρίθηκε το πρωί της Πέμπτης (19.12.2024) ο Ντομινίκ Πελικό.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Ντομινίκ Πελικό αφορούσαν τον βιασμό της συζύγου του αλλά και τις φωτογραφίες της κόρης του Καρολίν αλλά και των συζύγων των γιων του.

Ο Πελικό καταδικάστηκε σε φυλάκιση 20 ετών, την ανώτατη ποινή για το αδίκημα που διέπραξε και την οποία είχε ζητήσει ο εισαγγελέας. Μετά την καταδίκη του Πελικό, το δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους 50 ακόμα κατηγορούμενους.

Με το άκουσμα της απόφασης, η Ζιζέλ Πελικό έγειρε το κεφάλι της στον τοίχο, ενώ τα παιδιά του μιλούσαν μεταξύ τους. Αργότερα, εθεάθησαν οργισμένα και απογοητευμένα με την ανακοίνωση των μικρών ποινών που επιβλήθηκαν στους συγκατηγορούμενους του πατέρα τους για τους βιασμούς της Ζιζέλ.

REUTERS
Η Caroline και ο David, παιδιά των Πελικό – REUTERS/Alexandre Dimou
REUTERS
Ο David, ένας από τους γιους των Πελικό – REUTERS/Alexandre Dimou
REUTERS
REUTERS/Alexandre Dimou
REUTERS
REUTERS/Alexandre Dimou

 

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους 50 συγκατηγορούμενους του Πελικό είναι χαμηλότερες από αυτές που πρότειναν οι εισαγγελείς, προκαλώντας τις αντιδράσεις διαδηλωτών που βρίσκονται έξω από τη δικαστική αίθουσα και στο άκουσμα των ποινών φώναξαν «Ντροπή στη δικαιοσύνη».

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν περιθώριο 10 ημερών για να ασκήσουν έφεση.

Υπενθυμίζεται ότι η 72χρονη Ζιζέλ Πελικό αρνήθηκε η δίκη να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που θα μπορούσε να ζητήσει ως θύμα βιασμού, και προτίμησε να αντιμετωπίσει δημοσίως τους άνδρες που τη βίασαν για να «αλλάξει πλευρά η ντροπή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Microsoft: Μαζικές περικοπές προσωπικού – 4.800 απολύσεις και ακόμη 1.600 αποχωρήσεις έως το 2027
Οι 1.600 θέσεις που καταργούνται άμεσα προέρχονται από τη θυγατρική βιντεοπαιχνιδιών Xbox - Οι θέσεις που θα καταργηθούν δεν θα αντικατασταθούν από την Τεχνητή Νοημοσύνη, διαβεβαιώνει η εταιρεία
Microsoft
Σύνοδος ΝΑΤΟ: «Φρούριο» η Άγκυρα για τον Τραμπ – 1.000 άτομα στην αμερικανική αποστολή, έλεγχοι με ακτίνες Χ στο ξενοδοχείο όπου θα μένει
Αύριο Τρίτη (07.07.2026) στις 15:00 η συνάντηση Ερντογάν με Τραμπ - Αναλυτικά το πρόγραμμα του αμερικανού προέδρου - Στην Άγκυρα βρίσκεται ήδη ο Μαρκ Ρούτε
Το ξενοδοχείο στην Άγκυρα όπου θα μένει ο Τραμπ
Αλεξέι Ναβάλνι: Κυρώσεις από τη Βρετανία σε 2 ρωσικά ινστιτούτα και 7 επτά πρόσωπα για τη δηλητηρίαση του
«Η επαναλαμβανόμενη χρήση χημικών όπλων από τη Ρωσία συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και άμεση απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια», τόνισε η υπουργός Εξωτερικών Ιβέτ Κούπερ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
Σκληρό μάθημα Καρόλου στον Χάρι μετά το χάος με τη διαμονή του: «Το Μπάκιγχαμ δεν είναι ξενοδοχείο της τελευταίας στιγμής»
Ο βασιλιάς Κάρολος έχασε την υπομονή του κι έκλεισε τις πόρτες του Μπάκιγχαμ στον πρίγκιπα Χάρι, αφού άργησε να απαντήσει στην πρόσκληση φιλοξενίας
Βασιλιάς Κάρολος - πρίγκιπας Χάρι
Αναχαιτίστηκε ρωσικό αεροπλάνο κοντά σε βρετανικό αεροπλανοφόρο στη Θάλασσα της Νορβηγίας – Η ανακοίνωση του βρετανικού ΥΠΑΜ
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 2 Ιουλίου όταν το βρετανικό αεροπλανοφόρο συμμετείχε σε αποστολή αποτροπής του ΝΑΤΟ στον Βόρειο Ατλαντικό
Ρωσικό αεροπλάνο αναχαιτίστηκε από βρετανικά μαχητικά