Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ζόραν Ζάεφ: Νέες αναφορές στη “Μακεδονία”… σκέτο

Ζόραν Ζάεφ: Νέες αναφορές στη “Μακεδονία”… σκέτο
Φωτογραφία Reuters

Μπορεί η Συμφωνία των Πρεσπών να πέρασε από την ελληνική Βουλή αλλά ο Ζόραν Ζάεφ αρνείται να αποκαλέσει τη χώρα του “Βόρεια Μακεδονία”. Και επιμένει στο… σκέτο “Μακεδονία”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ζάεφ tweet-αρει με αναφορά στη “Μακεδονία”, ξεχνώντας το… “Βόρεια”. Το έκανε την Παρασκευή, λίγο αφού είχε περάσει με 153 “ναι” από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών (που προβλέπει πως η ΠΓΔΜ θα ονομάζεται πλέον “Βόρεια Μακεδονία”), το έκανε το Σάββατο, το έκανε και την Κυριακή.

Την Κυριακή (27.01.2018) μάλιστα δυο φορές. Τη μια σε tweet όπου καλούσε τους επενδυτές να επενδύσουν στη “Μακεδονία” και τη δεύτερη σε ανάρτηση για την ομιλία του σε Σέρβους των Σκοπίων για τον Άγιο Σάββα. Είχε προηγηθεί και το tweet για την ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος…

Αν πάρουμε τα πράγματα χρονικά, η πρώτη αναφορά (την Κυριακή μόνο…) έγινε νωρίς το πρωί, με τον Ζόραν Ζάεφ να tweet-αρει για την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. «Θα σταθούμε ενωμένοι για τα εκατομμύρια των γυναικών, των ανδρών και των παιδιών, μεταξύ των οποίων και 7200 Εβραίοι της “Μακεδονίας”, θυμάτων του ναζισμού και σας πούμε: ας μην ξεχάσουμε, να μην επαναληφθεί ποτέ».

Λίγες ώρες μετά ήρθε το δεύτερο (μέσα στην ημέρα) «χτύπημα» με τη… σκέτη «Μακεδονία». Αυτή τη φορά με τον Ζόραν Ζάεφ να αναρτά video από ομιλία του για τα εργασιακά και τις επενδύσεις στη χώρα του. «Η “Μακεδονία” έχει καλούς εργάτες» είπε και πρόσθεσε ότι «καλωσορίζουμε όλους τους ξένους επενδυτές που θέλουν να πληρώσουν καλούς μισθούς για ποιοτικούς εργαζόμενους».

Το τρίτο «χτύπημα» ήρθε το βράδυ της Κυριακής, με τον Ζάεφ να ανεβάζει κομμάτια από την ομιλία του για τον Άγιο Σάββα σε μέλη της σερβικής κοινότητας των Σκοπίων. «Χτίζουμε μια κοινωνία ισότητας και με αυτόν τον τρόπο, με το βλέμμα και στα όσα έκανε ο Άγιος Σάββας, προσφέρουμε στη σερβική κοινότητα της “Μακεδονίας”. Είναι τιμή μου να απευθύνομαι στα μέλη της σερβικής κοινότητας στη “Δημοκρατία της Μακεδονίας” καθώς και σε υψηλούς προσκεκλημένους».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις