Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

BTS: Ο Jin παρουσιάστηκε στον στρατό της Νότιας Κορέας και το συγκρότημα διαλύεται για λίγο

BTS: Ο Jin παρουσιάστηκε στον στρατό της Νότιας Κορέας και το συγκρότημα διαλύεται για λίγο
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Οι BTS «διαλύθηκαν» και επίσημα, πλέον, καθώς ο Jin, το μεγαλύτερης ηλικίας μέλος της μπάντας της K-Pop, ξεκίνησε την στρατιωτική θητεία του στο στρατόπεδο εκπαίδευσης Yeoncheon κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα.

Ο Jin θα παραμείνει εκεί για πέντε εβδομάδες και στην συνέχεια θα σταλεί σε μονάδα για να ολοκληρώσει τη 18μηνη στρατιωτική θητεία του. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, όλα τα μέλη των BTS θα εκπληρώσουν κανονικά τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Αξιοσημείωτο είναι ότι εκατοντάδες θαυμαστές των BTS περίμεναν τον Jin έξω από το στρατόπεδο που βρίσκεται 45 χιλιόμετρα από την αποστρατικοποιημένη ζώνη για να τον χαιρετήσουν, με ισχυρή δύναμη της αστυνομίας να έχει κλείσει τους δρόμους και να έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Ο ίδιος ο Jin – το πλήρες όνομα του οποίου είναι Kim Seok-jin – δήλωσε σε ανάρτησή του στο Weverse ότι «ήρθε η ώρα για την αυλαία». Πάντως, το συγκρότημα σταματάει στο απόγειό του και πιθανότατα εκεί θα συνεχίσει να είναι όταν επανενωθεί το 2025, σύμφωνα με τον Guardian.

Οι BTS είναι το συγκρότημα που έφτασε τις περισσότερες φορές στην κορυφή του Billboard την τελευταία δεκαετία, ενώ κατέκτησε δεκάδες άλλες σημαντικές διακρίσεις και βραβεία αποφέροντας δισεκατομμύρια δολάρια στη νοτιοκορεατική οικονομία.

Όλα αυτά πυροδότησαν συζητήσεις σχετικά με το αν θα πρέπει να εξαιρεθούν από τη στρατιωτική τους θητεία, καθώς το είδος μουσικής K-Pop έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο και καταγράφει εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές.

Οι BTS απαρτίζονται από τους Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V και Jungkook, κατά σειρά ηλικίας και αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα εκπληρώσουν με την ίδια σειρά τη θητεία τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις