Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Bill Granger: Πέθανε ο διάσημος Αυστραλός σεφ «πατέρας» του τοστ αβοκάντο

Bill Granger: Πέθανε ο διάσημος Αυστραλός σεφ «πατέρας» του τοστ αβοκάντο

Έφυγε από τη ζωή στα 54 του χρόνια την ημέρα των Χριστουγέννων ο διάσημος Αυστραλός σεφ και «πατέρας» των τοστ αβοκάντο, Bill Granger.

Ο γνωστός Αυστραλός σεφ Bill Granger πέθανε σε νοσοκομείο του Λονδίνου, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό και συνέταιρό του, Νάταλι Έλιοτ και τις τρεις κόρες του Ίντι, Ίνες και Μπάνι.

Πρόκειται για έναν αυτοδίδακτο σεφ και έγινε διάσημος εστιάτορας και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

«Θα τον θυμόμαστε ως τον “βασιλιά του πρωινού”, επειδή έκανε το απλό φαγητό κάτι ξεχωριστό», «Θα λείψει σε όλους», έγραψαν για τον ίδιο στο Instagram.

Ο Bill Granger κατά τη διάρκεια της καριέρας του έγραψε 14 βιβλία μαγειρικής, έκανε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές και άνοιξε πάνω από δώδεκα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, κερδίζοντας χιλιάδες θαυμαστές. Πολλοί ήταν οι διάσημοι που έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν.

«Ήταν ο πιο αξιαγάπητος άνθρωπος και η χαρά που μας έδινε -είτε μέσω του φαγητού του, των βιβλίων του, των χώρων που έφτιαχνε για εμάς είτε αυτοπροσώπως- προερχόταν από την καλοσύνη και τη γενναιοδωρία και την καθαρή, λαμπερή πληθωρικότητα του ίδιου του εαυτού του», έγραψε στο Instagram η συγγραφέας και τηλεοπτική σεφ Nigella Lawson.

Το πρώτο εστιατόριο του ο Bill Granger το άνοιξε όταν ήταν 23 ετών.  Το Bills έγινε γνωστό για τα απλά πιάτα όπως το τοστ αβοκάντο, τις τηγανίτες ρικότα με βούτυρο μελιού και τον κορυφαίας ποιότητας καφέ.  Αμέσως έγινε διάσημος και άνοιξε περισσότερα μαγαζιά στην Ιαπωνία, την Κορέα και το Λονδίνο, όπου δημιούργησε επίσης την αλυσίδα με την ονομασία Granger & Co.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις