Κυριακή, 26 Μαΐ
23oC Αθήνα

Coldplay: Η PETA ζήτησε από το συγκρότημα να έχει μόνο vegan φαγητό στην περιοδεία του

Coldplay: Η PETA ζήτησε από το συγκρότημα να έχει μόνο vegan φαγητό στην περιοδεία του

Μήνυμα στους Coldplay απέστειλε η οργάνωση PETA – Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων – καλώντας τους να διαθέτουν μόνο vegan φαγητό στην παγκόσμια περιοδεία τους το 2022.

Οι Coldplay ανακοίνωσαν λεπτομέρειες για την παγκόσμια περιοδεία τους το 2022, με έμφαση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, κάτι που επικροτεί και η PETA, επιβεβαιώνοντας την επιθυμία που είχαν εκφράσει το 2019 ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα αναζητούσε τρόπους για το πώς θα κάνει τις περιοδείες του όσο το δυνατόν πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Σε νέα ανοικτή επιστολή που απευθύνεται στο συγκρότημα, η PETA πρότεινε οι Coldplay να συμπεριλάβουν εντελώς φυτικής προέλευσης τρόφιμα που προσφέρονται στις συναυλίες, προκειμένου να μειώσουν περαιτέρω το αποτύπωμα άνθρακα της περιοδείας.

«Όπως ίσως γνωρίζετε, η κτηνοτροφία συμβάλλει σε πολλά από τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης» έγραψε η διευθύντρια της PETA, Ελάιζα Άλεν.

«Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, το γεγονός ότι τα Ηνωμένα Έθνη δηλώνουν ότι απαιτείται επειγόντως μια μετάβαση στη vegan διατροφή για να αποφευχθούν οι χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης» τόνισε.

Το μήνυμα καταλήγει: «Ελπίζουμε ότι θα συμφωνήσετε ότι η απομάκρυνση επιβλαβών τροφών που προέρχονται από ζώα σε χώρους συναυλιών είναι κάτι που δεν χρειάζεται».

Τα φιλικά προς το περιβάλλον μέτρα της παγκόσμιας περιοδείας των Coldplay συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μείωση των άμεσων εκπομπών κατά 50% σε σύγκριση με την τελευταία περιοδεία της μπάντας το 2016 και το 2017, χρησιμοποιώντας 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας σε κάθε χώρο.

Οι θαυμαστές που θα ταξιδεύουν στις συναυλίες με τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα ανταμειφθούν με εκπτώσεις, ενώ το συγκρότημα δωρίζει το 10 % του συνόλου των εσόδων της περιοδείας σε οργανώσεις κλιματικής αλλαγής. Επίσης ένα δέντρο θα φυτεύεται για κάθε εισιτήριο που πωλείται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις