Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

DIY: 10 εύκολες κατασκευές από ξύλο για αρχάριους (video)

diy ξύλινες κατασκευές

Από την έναρξη της πανδημίας, και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των lockdowns, νέες δραστηριότητες άρχισαν να εμπλουτίζουν την καθημερινότητά μας, δεδομένου ότι ο ελεύθερος χρόνος ήταν, πλέον, απεριόριστος. Άλλοι το έριξαν στη γυμναστική, άλλοι στο διάβασμα ή στην εκμάθηση μιας καινούριας γλώσσας και άλλοι στο DIY ή, αλλιώς, στο φτιάξ’το μόνος σου.

Μια από τις δημοφιλέστερες πρώτες ύλες για τις DIY κατασκευές αποτελεί το ξύλο, καθώς είναι ένα αρκετά ευέλικτο και οικονομικό υλικό το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από παντού, ενώ παράλληλα είναι ιδανικό για αρχάριους.

Παράλληλα, είναι από τους πιο όμορφους και διαχρονικούς τρόπους για να διακοσμήσετε τον χώρο σας, είτε το ύφος που προτιμάτε είναι μοντέρνο είτε κλασικό. Εάν, λοιπόν, κάνετε τα πρώτα σας βήματα στο DIY, έχετε όρεξη για δημιουργία, αλλά σας λείπει η έμπνευση, πάμε να δούμε μερικές έξυπνες ιδέες για να προσθέσετε στο σπίτι σας τη δική σας χειροποίητη, ξύλινη πινελιά!

1. Διακοσμητικό ράφι τοίχου

Εκείνος ο παλιός ξύλινος δίσκος ή το ξύλο κοπής κρέατος, που μόνο χώρο πιάνουν στα έγκατα του ντουλαπιού της κουζίνας… Ήρθε η ώρα να τους δώσετε νέα πνοή! Το μόνο που θα χρειαστείτε ώστε να τα μετατρέψετε σε ένα πρακτικό και όμορφο ράφι τοίχου, είναι ένα τρυπάνι, κατσαβίδι, βίδες και ελάχιστη υπομονή!

2. Σκαμπό με αποθηκευτικό χώρο

Η έλλειψη αποθηκευτικού χώρου αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα ενός νοικοκυριού, ιδιαίτερα στην περίπτωση που το σπίτι είναι μικρό. Τι θα λέγατε να κερδίσετε έξτρα πόντους στην αισθητική του χώρου σας αλλά και στην αποθήκευση, φτιάχνοντας ένα σκαμπό πανεύκολα και οικονομικά; Απλώς προμηθευτείτε τετράγωνες ξύλινες σανίδες από κάποιο κατάστημα της περιοχής σας, καθώς τα εργαλεία που θα χρειαστείτε βρίσκονται σχεδόν σε κάθε σπίτι. Μπορείτε, επίσης, να βάψετε το ξύλο στην απόχρωση της επιλογής σας ανάλογα με τα γούστα σας! Bonus: Η συγκεκριμένη κατασκευή μπορεί να λειτουργήσει άψογα και ως υποπόδιο. Όποια χρήση και να επιλέξετε, τοποθετήστε ένα μαξιλάρι στο καπάκι για μεγαλύτερη άνεση.

3. Γωνιακό ράφι τοίχου

Μια ακόμα εκδοχή ραφιού, αυτή τη φορά κατάλληλη για γωνίες. Με λίγα μόλις υλικά και κόπο, θα δημιουργήσετε ένα μοντέρνο ράφι που θα δώσει στην… έρμη αυτή γωνία μια πνοή ανανέωσης!

4. Θήκη περιοδικών σε σχήμα «Χ»

Περιοδικά, βιβλία, εφημερίδες, ότι έχει ο καθένας! Σίγουρα, πάντως, κάτι θα έχετε και πολύ πιθανό να αναρωτιέστε που να τα βολέψετε. Η λύση, λοιπόν, βρίσκεται στα χέρια σας… κυριολεκτικά! Απλώς αγοράστε δυο καινούριες ή χρησιμοποιήστε, εάν έχετε ήδη, παλιές ξύλινες πλακέτες, και δημιουργήστε από μια εσοχή στην καθεμία για να δώσετε στη θήκη σας το σχήμα «Χ». Εάν δεν έχετε μηχάνημα κοπής ξύλων (το πιθανότερο σενάριο, δηλαδή), απευθυνθείτε στον μαραγκό της γειτονιάς σας. Αυτό ήταν!

5. Γλάστρα για παχύφυτα

Ακόμα και να μην είστε fan της κηπουρικής, ένα φυτό όλο και κάπου θα το έχετε στο σπίτι σας. Πολύ πιθανό το φυτό αυτό να είναι παχύφυτο, δεδομένου ότι αποτελούν μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές καλλωπιστικών φυτών. Και αυτό γιατί, όχι μόνο είναι πανέμορφα, αλλά έχουν παράλληλα μεγάλη αντοχή και απαιτούν ελάχιστη περιποίηση. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Σωστά: γλάστρα! Και δε μιλάμε για τη συνηθισμένη γλάστρα με την οποία συνοδεύονται όταν τα αγοράζετε, αλλά για μια πρωτότυπη δημιουργία, φτιαγμένη από τα χεράκια σας! Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι και πάλι ελάχιστα, το ίδιο και ο χρόνος που απαιτείται για να την ολοκληρώσετε.

6. Βάση για tablet

Αυτά τα tablets… καλά, χρυσά, βολικά αλλά αντιμετωπίζουμε, σίγουρα, όλοι ένα μόνιμο θέμα: που να τα ακουμπήσεις για να απολαύσεις τη σειρά ή μια ταινία; E λοιπόν, έχουμε τη λύση! Τι θα χρειαστείτε; Ένα μόνο ξύλο κοπής και voilà!

7. Δίσκος μπανιέρας

Πόσες φορές έχουμε ζηλέψει κάποιον ήρωα ταινίας που απολαμβάνει το κρασί ή το βιβλίο του στην μπανιέρα, μετά από μια δύσκολη μέρα; Ήρθε η ώρα να το απολαύσετε και εσείς, πανεύκολα! Προσαρμόστε μια ξύλινη επιφάνεια στο πλάτος της μπανιέρας σας, τοποθετώντας της δυο χερούλια από μια παλιά ζώνη για εύκολη μετακίνηση και… καλά μπάνια!

8. Βάση μπουκαλιού για ποτήρια κρασιού

Εξοικονομήστε χώρο στο τραπέζι σας, με την πιο πρωτότυπη βάση ποτηριών. Αφήστε που θα γλιτώσετε και μια extra βόλτα στην κουζίνα, καθώς θα μεταφέρετε μπουκάλι και ποτήρια ταυτόχρονα.

9. Κρεμαστά ράφια τοίχου

Ναι, ξέρουμε. Πάλι ράφια! Είναι τόσο όμορφα και πρακτικά, όμως, και οι παραλλαγές τους ποικίλλουν. Μια ακόμη μοντέρνα επιλογή αποτελούν τα κρεμαστά ράφια τοίχου, τα οποία μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας σε χρόνο μηδέν. Εκτός από ξύλινες σανίδες, θα χρειαστείτε σχοινί και μεταλλικούς κρίκους για να τα στερεώσετε στον τοίχο.

10. Φρουτοθήκη

Αφήσαμε το πιο δύσκολο για το τέλος. Που και πάλι, δύσκολο δεν είναι, απαιτεί όμως, σίγουρα, περισσότερο χρόνο για να κατασκευαστεί. Προμηθευτείτε τα απαραίτητα κομμάτια ξύλου, κάντε τις σωστές μετρήσεις για να βγει ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα, και είστε έτοιμοι να καλωσορίσετε τη νέα σας φρουτοθήκη!

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις