Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ed Sheeran: «Παράξενη η Τεχνητή Νοημοσύνη, δεν ξέρω γιατί τη χρειαζόμαστε»

Ed Sheeran: «Παράξενη η Τεχνητή Νοημοσύνη, δεν ξέρω γιατί τη χρειαζόμαστε»
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

«Παράξενη» είναι η τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης για τον Ed Sheeran. Ο τραγουδιστής – τραγουδοποιός μίλησε για την ΑΙ κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης στο Audacy και σχολίασε το πώς βλέπει ο ίδιος την άνοδό της.

Ο Ed Sheeran μίλησε για τα τα προσανατολισμένα στη μουσική πρότζεκτ της Τεχνητής Νοημοσύνης, που γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή στα social media, λέγοντας ότι «αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι, τα τελευταία 60 χρόνια, οι ταινίες του Χόλιγουντ σου λένε “Μην το κάνεις”. Και τώρα όλοι το κάνουν».

«Και λέω “δεν έχετε δει τις ταινίες όπου μας σκοτώνει όλους;”», συμπλήρωσε ο Ed Sheeran και είπε ότι «επίσης, απλά δεν ξέρω γιατί τη χρειαζόμαστε – αν αφαιρεί μια δουλειά από έναν άνθρωπο, νομίζω ότι αυτό είναι μάλλον κακό».

«Το νόημα της κοινωνίας είναι ότι όλοι εργαζόμαστε. Αν όλα γίνονται από ρομπότ, όλοι θα μείνουν χωρίς δουλειά. Απλώς μου φαίνεται λίγο παράξενη η Τεχνητή Νοημοσύνη. Αλλά ChatGPT… γιατί όχι;» είπε μεταξύ άλλων ο Ed Sheeran.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο δημοφιλής καλλιτέχνης αποκάλυψε ότι έχει το αρκουδάκι από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ του 2001 A.I. στη συλλογή του, τονίζοντας ότι «την παρακολούθησα πριν από λίγο καιρό και είπα: “Κοιτάξτε! Ο Σπίλμπεργκ και ο Κιούμπρικ προσπαθούσαν να μας πουν κάτι”».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις