Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Elsa Peretti: Ποια ήταν η πιο διάσημη σχεδιάστρια του οίκου Tiffany και Βασίλισσα του Studio 54

Elsa Peretti: Ποια ήταν η πιο διάσημη σχεδιάστρια του οίκου Tiffany και Βασίλισσα του Studio 54

Την έλεγαν Elsa Peretti, και στα 80 της χρόνια έφυγε από την ζωή στον ύπνο της στο σπίτι της σε ένα μικρό χωριό έξω από την Βαρκελώνη. Μια γυναίκα που έμεινε στην ιστορία ως μια από τις κορυφαίες σχεδιάστριες για τον οίκο κοσμημάτων Tiffany & Co.

Δεν ήταν όπως λένε όσοι την γνώριζαν μια απλή σχεδιάστρια αλλά ένας άνθρωπος που έβαζε την αισθητική της στην καθημερινότητα με έναν τρόπο μαγικό. Εκτός από κοσμήματα, σχεδίαζε από μπολ μέχρι μεγενθυτικούς φακούς, ακόμα και έναν κόφτη πίτσας από ασήμι.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη eliteGen (@elitegenmag)

 

Γεννήθηκε στην Φλωρεντία από πάμπλουτους γονείς και αφού σπούδασε σε Ιταλία και Ελβετία μετακόμισε στην Ισπανία όπου εργάστηκε ως μοντέλο.

Η οικογένειά της την αποκλήρωσε αλλά εκείνη ζούσε στο μέγιστο δίπλα σε ανθρώπους όπως ο Σαλβαντόρ Νταλί.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DM_Stil (@dm_stil)

Από την Ισπανία βρέθηκε στη Νέα Υόρκη όπου βρέθηκε δίπλα σε κορυφαίους σχεδιαστές ανάμεσά τους και ο Halston, με τον οποίο την συνέδεε βαθιά φιλία. 

Κάνοντας μόντελινγκ το οποίο όπως έλεγε την τρομοκρατούσε αλλά μπορούσε να πληρώνει τους λογαριασμούς της, η Perreti άρχισε να σχεδιάζει κοσμήματα. Τότε ο Halston την σύστησε στον Tiffany το 1974. Έτσι στα 27 της άρχισε να σχεδιάζει αποκλειστικά για τον μεγάλο οίκο κάτι το οποίο δεν σταμάτησε ποτέ. 

Βασίλισσα του Studio 54

Την ίδια περίοδο, η Peretti πάρταρε μαζί με τον Halston δίπλα στον Αντι Γουόρχολ στο επικό Studio 54. Ήταν η εποχή που όπως έλεγ η ίδια ζούσε με χαβιάρι, κοκαΐνη, βότκα και τσιγάρα.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christine Royer (@chrisroyercollections)

Ήταν μια περίοδος που η ίδια δεν θυμάται πολύ καλά.

Μέχρι και το 2009 τα σχέδιά της για τον οίκο Tiffany αποτελούσαν το 10% των πωλήσεων. Το 2012 ο οίκος της έδωσε σχεδόν 50 εκατομμύρια δολάρια για να κάνει χρήση των σχεδίων της για τα επόμενα 20 χρόνια. 

Ζούσε μέχρι το τέλος της ζωής της στο μικρό χωριό Sant Martí Vell, στην Καταλονία. Ήταν 1968 όταν αγόρασε ένα κίτρινο σπίτι το οποίο ανακαίνισε και στην συνέχεια βοήθησε να ομορφύνει το μεγαλύτερο μέρος του χωριού αφού ήταν ο τόπος που λάτρεψε. 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις