Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Goa Gil: Πέθανε ο μύθος της μουσικής trance σε ηλικία 72 ετών – Έδινε μάχη με τον καρκίνο

Goa Gil: Πέθανε ο μύθος της μουσικής trance σε ηλικία 72 ετών – Έδινε μάχη με τον καρκίνο

Η εμβληματική μορφή της μουσικής trance ο μουσικός, dj, παραγωγός και διοργανωτής συναυλιών Goa Gil έφυγε σε ηλικία 72 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο διάσημος Goa Gil είχε προσβληθεί από τον καρκίνο εδώ και καιρό. Ο μουσικός, dj, παραγωγός και ιερό τοτέμ της μουσικής trance πάλεψε, αλλά τελικά λύγισε και πέθανε χθες (26.10.2023), όπως ανακοινώθηκε σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα, αλλά και στις σελίδες του του dj, μουσικού και παραγωγού στα social media.

«Αγαπητή παγκόσμια κοινότητα, οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν επαρκώς τα συναισθήματά μας αυτή τη στιγμή. Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε την αναχώρηση του Shri Mahant Managalanand Puri, γνωστού και ως Goa Gil, από το θνητό του σώμα στην παρηγοριά του σπιτιού του», ανέφερε το μήνυμα.

Η ανακοίνωση συνοδευόταν και από ένα μήνυμα από τη σελίδα GoFundMe με στόχο την κάλυψη των «τελευταίων εξόδων» του.

Όπως τονιζόταν στην ανάρτηση, ο Goa Gil έλαβε είχε δίπλα του στις τελευταίες του ημέρες την φροντίδα από την οικογένειά του, αφοσιωμένους οπαδούς του και στενούς του φίλους.

«Στις τελευταίες του στιγμές, ο Babaji επιθυμούσε να επεκτείνει την αγάπη και τις ευλογίες του σε όλους και ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για την αγάπη και την υποστήριξη που έλαβε όλα αυτά τα χρόνια. Βρήκε γαλήνη και ήταν προετοιμασμένος για το περαιτέρω ταξίδι του. Εκτιμούμε την κατανόηση και την υποστήριξή σας κατά τη διάρκεια αυτής της ευαίσθητης περιόδου», τονιζόταν στο μήνυμα.

Ο dj, παραγωγός και μουσικός πάλευε για καιρό με τον καρκίνο. Πέρσι τον Φεβρουάριο μετακόμισε στην Καλιφόρνια για να υποβληθεί σε θεραπεία. Ξεκίνησε μια χημειοθεραπεία τεσσερισήμισι μηνών, με συνέπεια να ακυρώσει την περιοδεία του για το 2023. Έδειχνε ότι μπορεί να βγει νικητής. Ο καρκίνος όμως, επανεμφανίστηκε.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Δεν γινόταν πια να χειρουργηθεί και να συνεχίσει τις χημειοθεραπείες. Ο Goa Gil πέρασε τις τελευταίες του στιγμές στο σπίτι του στην Καλιφόρνια, περιτριγυρισμένος από τους αγαπημένους του.

Ο Gilbert Levey που έγινε Goa Gil

Ο Gilbert Levey όπως είναι το πραγματικό όνομά γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1951 στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός dj, παραγωγός και μουσικός λάτρεψε τη μουσική από μικρός.

Συμμετείχε από μικρός στο κίνημα των χίπις της δεκαετίας του 1960 στη Δυτική Ακτή.

Σε ηλικία 18 ετών το 1969 αποφάσισε να αφήσει τις ΗΠΑ και να γυρίσει τον κόσμο. Τον συνάρπαζε ο ινδουισμός και ο βουδισμός και έτσι γύρισε πολλές γωνιές της γης, αλλά τελικά κατέληξε στην Γκόα της Ινδίας.

Έκανε πολλούς μουσικούς πειραματισμούς.  Ήταν ένας από τους ιδρυτές των καλλιτεχνικών ρευμάτων Goa trance και Psytrance της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής.

Σύντροφός της ζωής του είναι η Ariane MacAvoy, επίσης παραγωγός Psytrance και DJ, με την οποία μάλιστα είχαν φτιάξει ένα μουσικό δίδυμο, το «Τhe Nommos».

Από τη δεκαετία του 1980 άρχισε να διοργανώνει και υπαίθρια μουσικά πάρτι και φεστιβάλ. Μάλιστα ήταν οργανωτής σε μερικά από τα πρώτα μυθικά πάρτι «Goa Full Moon».

Μπήκε και στη δισκογραφία στα 90’s. Κυκλοφόρησε δικά του άλμπουμ, αλλά είχε συμμετοχή και σε πολλές άλλες δουλειές γνωστών καλλιτεχνών ως dj.

Η συγκλονιστική ανάρτηση για τη μάχη με τον καρκίνο

Σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις που έκανε στις σελίδες του στα social media τον Σεπτέμβριο του 2023 είχε αποκαλύψει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και την μάχη που δίνει.

 

«Πριν από περίπου δυόμιση  μήνες ολοκλήρωσα επιτυχώς την 6μηνη χημειοθεραπεία μου. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι όλος ο καρκίνος είχε φύγει από το σώμα μου εκείνη τη στιγμή. Όλα έδειχναν καλά, εκτός από ένα απόστημα στο έντερο, που είχα ήδη αναφέρει στην προηγούμενη ενημέρωση. Πριν από μερικές βδομάδες ξαφνικά έβγαλα ένα εξόγκωμα στο λαιμό μου, μετά άλλο και μετά άλλο ένα», ανέφερε.

«Ο γιατρός μετά με έστειλε για υπερηχογράφημα του λαιμού που έδειξε ότι ο καρκίνος είχε επιστρέψει. Αυτό το είδος λεμφώματος, που ονομάζεται Mantle Cell Lymphoma, είναι πολύ σπάνιο και επηρεάζει περίπου 1 στους 200.000 ανθρώπους. Θα προτιμούσα να σας δώσω καλύτερα νέα, αλλά αυτό συμβαίνει και έτσι ένιωσα ότι πρέπει να σας ενημερώσω», συμπλήρωσε.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις