Κυριακή, 2 Ιουν.
24oC Αθήνα

Jason Αντιγόνη: Πλέον χρησιμοποιώ αρσενική αντωνυμία – «Ίσως υπερεκτέθηκα, ήθελα να με ξαναψάξω»

Jason Αντιγόνη: Πλέον χρησιμοποιώ αρσενική αντωνυμία – «Ίσως υπερεκτέθηκα, ήθελα να με ξαναψάξω»
Φωτογραφία: Eurokinissi

Το ακτιβιστής Ιάσων (Jason)- Αντιγόνη έγινε περισσότερο γνωστό όταν διεκδίκησε δικαστικά να αναγνωριστεί στο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας το δικαίωμα του να αναφέρεται ως ουδέτερο φύλο.

Επιπλέον, το Ιάσων Αντιγόνη, βρέθηκε στο κέντρο της προσοχής των ΜΜΕ κατά την διάρκεια ψήφισης νόμου από το Ελληνικό κοινοβούλιο για το δικαίωμα υιοθεσίας παιδιών από ζευγάρια ιδίου φύλου.

Ο ακτιβιστής μίλησε σήμερα (18.05.2024) στο «Ακόμη δεν είδες τίποτα» και σημείωσε πως πλέον χρησιμοποιεί αρσενική αντωνυμία για να αυτοπροσδιοριστεί.

Ο Ιάσων Δούσης, καθηγητής, φροντιστηριούχος και εκδότης, μίλησε στην εκπομπή  για τον ακτιβισμό, αλλά και την εποχή που απασχόλησε τα media ως «Jason Αντιγόνη».

 «Σταμάτησα τον αγώνα μου για να αφαιρεθεί το φύλο από την ταυτότητα. Ήθελα λίγο τον χρόνο μου, ίσως υπερεκτέθηκα, ήθελα να με ξαναψάξω. Το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμού ως προς το φύλο και τη σεξουαλικότητα είναι αέναο. Δεν σχετίζεται η έκφραση φύλλου με τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Δεν δέχτηκα την πρόταση του δικαστηρίου να προστεθεί στην ταυτότητα το όνομα “Αντιγόνη” αλλά να μην καταργηθεί το φύλο», είπε ο Ιάσων Δούσης.

Σχετικά με το Nemo και τη νίκη στη Eurovision 2024, ο Ιάσων Δούσης αισθάνεται ότι πάνε τα πράγματα μπροστά για τα non-binary άτομα.

«Το 2020 είχα στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό και έλεγα ότι δεν θέλω να γίνω 40 χρονών για να έχω το δικαίωμα στο γάμο, που θα έπρεπε να είχα από τα 18 μου. Ένα παιδί που δέχεται bullying δεν οφείλει να είναι γενναίο αλλά να προστατεύεται. Είναι θετικό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι τόσο ανοιχτός ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάθε άτομο έχει χρέος να σέβεται τα υπόλοιπα άτομα και κάθε παιδί θα βρει τον τρόπο να ζήσει τη ζωή που θέλει», είπε ο Ιάσων Δούσης.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις