Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Moshu Treehouse: Ένα μπαρ μέσα στο ιστορικό σπίτι του Μπουένος Άιρες

Moshu Treehouse: Ένα μπαρ μέσα στο ιστορικό σπίτι του Μπουένος Άιρες

Ένα ιστορικό, διώροφο σπίτι της πρωτεύουσας της Αργεντινής, στην συνοικία Παλέρμο του Μπουένος Άιρες, αναδιαμορφώθηκε και έγινε ένα σύγχρονο εστιατόριο και μπαρ, το Moshu Treehouse. Με το δέντρο από όπου πήρε και το όνομά του, να δεσπόζει στην αυλή του σπιτιού – μπαρ.

Η συγκεκριμένη περιοχή, μια από τις πιο παλιές γειτονιές του Μπουένος Άιρες, βρίθει από τέτοιες αρχιτεκτονικές δομές. Σύμφωνα με το στούντιο, παραδοσιακά οι κατοικίες στην Αργεντινή οικοδομούνται γύρω από μια αυλή που γίνεται ο κύριος χώρος για κοινωνική συνεύρεση. Έχοντας αυτό στο μυαλό τους οι άνθρωποι του στούντιο δημιούργησαν μια καινούργια αυλή στην είσοδο, η οποία διατηρεί την πρόσοψη του σπιτιού.

Και ένα δέντρο Moshu φυτεύτηκε στην αυλή, δίνοντας στο πρότζεκτ την επωνυμία του. Αυτή η νέα αυλή πρόσβασης επιτρέπει στους επισκέπτες να εισέλθουν στο εστιατόριο με δύο διαφορετικούς τρόπους: είτε να μπουν στην αρχική αυλή του σπιτιού είτε να ανεβούν μια σκάλα για να βρεθούν στον δεύτερο όροφο.

Το εστιατόριο είναι σε δύο επίπεδα, με ένα κοκτέιλ μπαρ στο πάνω όροφο και μια βεράντα στο πίσω μέρος του κτηρίου. Στο εσωτερικό διατηρούνται πολλά από τα ακατέργαστα φινιρίσματα της αρχικού σπιτιού.

«Η αρχιτεκτονική γλώσσα του εσωτερικού είναι ένα ιδίωμα σύνθεσης τυπικού κατεδαφισμένου βιομηχανικού ύφους» εξηγούν από το στούντιο. «Τα εσωτερικά περιβάλλει ένα ρημαγμένο, εγκαταλειμμένο σπίτι όπου ξερή βλάστηση έχει κάνει κατάληψη». Στο ισόγειο, ένα μπαρ και ένας αριθμός δωματίων για φαγητό είτε στο εσωτερικό είτε σε αυλίτσες με ανοιχτό ουρανό επάνω. Συνολικά, το Moshu Treehouse προσφέρει 240 τετραγωνικά μέτρα εσωτερικού χώρου και 90 τετραγωνικά μέτρα ακάλυπτου χώρου.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις