Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Salt Bae: Έκλεισε το εστιατόριό του στη Νέα Υόρκη – Το είχαν χαρακτηρίσει το χειρότερο της πόλης

Salt Bae: Έκλεισε το εστιατόριό του στη Νέα Υόρκη – Το είχαν χαρακτηρίσει το χειρότερο της πόλης
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναποδιές για τον διάσημο Τούρκο σεφ, τον γνωστό Salt Bae, που είδε το εστιατόριό του στη Νέα Υόρκη να βάζει… λουκέτο.

Πριν από τρία χρόνια, το εστιατόριο του Nusret Gökçe, γνωστού ως Salt Bae, στο Μανχάταν είχε χαρακτηριστεί ως «το χειρότερο στη Νέα Υόρκη» εκείνη τη στιγμή! Οπότε το… κακό είχε αρχίσει από νωρίς.

Ο Salt Bae απέκτησε παγκόσμια φήμη εξαιτίας του ιδιαίτερου τρόπου που ρίχνει αλάτι στα κρέατά του.

Αποφάσισε να ανοίξει το Salt Bae Burger σε μια πόλη όπου είναι… εμμονή η εύρεση του καλύτερου μπέργκερ.

Το εστιατόριο του Nusret Gökçe βρίσκόταν στη λεωφόρο Παρκ. Άνοιξε στα τέλη Φεβρουαρίου 2020, λίγο πριν η Νέα Υόρκη μπει σε lockdown λόγω της πανδημίας της Covid-19. Αντιμετώπισε κατηγορίες για σεξισμό, επειδή είχε προσφέρει ένα δωρεάν χορτοφαγικό «γυναικείο μπιφτέκι» σε μέγεθος ορεκτικού σε ροζ ψωμάκια μόνο σε γυναίκες, όπως αναφέρει ο Guardian.

«Θέλαμε να κάνουμε κομπλιμέντα στις κυρίες», είπε στο Eater ο γενικός διευθυντής του εστιατορίου, Al Avci, ο οποίος εξήγησε ότι το συγκεκριμένο μενού πήγε καλά στο Ντουμπάι. «Δεν πιστεύαμε ότι θα ήταν σεξιστικό».

Αλλά το Salt Bae Burger προκάλεσε και όταν προσέφερε μιλκσέικ των 99$» αλλά και το Gold Burger των 100$, το οποίο τυλιγμένο σε φύλλο χρυσού. Εν τω μεταξύ, όσον αφορά την ατμόσφαιρα, ο κριτικός του Eater, Robert Sietsema έγραψε, «είχε όλη τη γοητεία ενός υπόστεγου αεροπλάνου»!

Ο Scott Lynch, κριτικός για το Gothamist, είχε αναφέρει ότι «είχε την ατυχή ευκαιρία πριν από μερικές εβδομάδες να φάει πολλές θλιβερές μερίδες νοσοκομειακής τροφής και ό,τι πήρα στο Salt Bae ήταν χειρότερο από οπουδήποτε αλλού». «Το μενού», έγραψε, ήταν μέσα σε μεταλλικό κουτί που θύμιζε ταφόπλακα, που προφανώς σηματοδοτούσε τον θάνατο όλων όσων είναι ευχάριστα στο φαγητό».

Για το Wet Burger, πρόσθεσε, ότι ήταν «στην πραγματικότητα απλώς ένας πενιχρός δίσκος με κρέας που κάθεται μέσα σε ένα μουσκεμένο, δυσάρεστα γλυκό ψωμάκι. Είναι επίσης μικροσκοπικό, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να φας παραπάνω από μια μπουκιά». Ο Lynch αποκάλεσε το Salt Bae Burger το χειρότερο εστιατόριο της πόλης.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε η… κάτω βόλτα.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις