Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Taika Waititi: Δεν ήθελα να σκηνοθετήσω το «Thor: Ragnarok» – Το έκανα για να ταΐσω τα παιδιά μου

Taika Waititi: Δεν ήθελα να σκηνοθετήσω το «Thor: Ragnarok» – Το έκανα για να ταΐσω τα παιδιά μου

Αφοπλιστικά ειλικρινής ήταν ο διάσημος σκηνοθέτης Taika Waititi, ο οποίος αποκάλυψε πως δεν είχε καμία πρόθεση να σκηνοθετήσει την πρώτη ταινία Thor λέγοντας χαρακτηριστικά πως κάθε φορά που έπιανε ένα τέτοιο κόμικ έλεγε «ίου…» και το έκανε μόνο για βιοποριστικούς λόγους. 

Ο σκηνοθέτης Waititi καλεσμένος στο «SmartLess podcast» αναφέρθηκε στην απόφασή του να σκηνοθετήσει την ταινία των Marvel Studios, «Thor: Ragnarok» η οποία έκανε πρεμιέρα το 2017 με πρωταγωνιστές τους Chris Hemsworth και Cate Blanchett.

Ο Γουαϊτίτι έγινε αρχικά γνωστός κάνοντας ανεξάρτητες ταινίες και σκηνοθετώντας τηλεοπτικές εκπομπές στη Νέα Ζηλανδία, τη χώρα καταγωγής του, πριν το μεγάλο του ντεμπούτο στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.

«Ξέρετε κάτι, δεν με ενδιέφερε να κάνω μια από αυτές τις ταινίες. Δεν ήταν στα σχέδιά μου για την καριέρα μου ως δημιουργός. Αλλά ήμουν φτωχός και μόλις είχα αποκτήσει το δεύτερο παιδί μου. Σκέφτηκα: “Θα ήταν μια τέλεια ευκαιρία να ταΐσω αυτά τα παιδιά”», δήλωσε ο σκηνοθέτης και πρόσθεσε: «Μου τηλεφώνησαν και μου είπαν “θέλεις να το κάνεις;”. Και ο “Thor” – ας το παραδεχτούμε, ήταν πιθανότατα το λιγότερο δημοφιλές franchise της [Marvel]».

Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι ποτέ δεν είχε διαβάσει κόμικς του αγαπημένου ήρωα. «Ήταν ένα κόμικ που το έπιανα να το ξεφυλλίσω και έλεγα “ίου…”. Έκανα μία έρευνα και διάβασα ένα ολόκληρο κόμικ του “Τhor” και στις 18 σελίδες ή όσο μεγάλο ήταν τέλος πάντων και πάλι ήμουν μπερδεμένος με τον χαρακτήρα του», ανέφερε στο podcast.

Στην ερώτηση του Τζέισον Μπέιτμαν αν το πλάνο του για την ταινία αρχικά «τρόμαξε» τη Marvel εκείνος είπε χαρακτηριστικά.

«Νομίζω ότι δεν είχαν και καμία άλλη επιλογή» και αποκάλυψε ότι όταν τα Marvel Studios τον προσέγγισαν για να σκηνοθετήσει την ταινία σκέφτηκε: «Λοιπόν, για να με κάλεσαν θα πρέπει όντως να έπιασαν πάτο».

Πρόσφατα ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι δεν θα επιστρέψει στα πλατό για την φημολογούμενη πέμπτη ταινία του υπερήρωα.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις