Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Tο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «σείστηκε» από το πιο δυνατό RedBullSymphonic

Tο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «σείστηκε» από το πιο δυνατό RedBullSymphonic

Ο 12ος Πίθηκος μαζί με Βήτα Πεις, Είσβολέα και Sonqo Pura μας χάρισαν την απόλυτη μουσική εμπειρία.

Δύσκολα μπορεί κάποιος να περιγράψει τη χθεσινή (09.01.2024) βραδιά, αλλά αν διαλέγαμε μία λέξη που θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει αυτή είναι: μαγεία!

Το Μέγαρο Μουσικής φιλοξένησε το δεύτερο Red Bull Symphonic στην Ελλάδα, όπου ο 12ος Πίθηκος και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ ξεσήκωσαν το κοινό, το οποίο τους υποδέχτηκε με χειροκροτήματα και ζητωκραυγές. Η επιτυχία, βέβαια, ήταν σίγουρη αφού μέσα σε σχεδόν 3 μέρες είχαν εξαντληθεί τα εισιτήρια.

Οι πόρτες της αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη έκλεισαν στις 20.15, τα φώτα έσβησαν, η Ορχήστρα με τον μαέστρο πήραν τη θέση τους στη σκηνή και ο 12ος Πίθηκος «καλωσόρισε την Αθήνα».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς τα συναισθήματα ήταν πολλά και έντονα, με καλλιτέχνες και μουσικούς να ζουν ανεπανάληπτες στιγμές και να κατακλύζονται από την αγάπη του κόσμου.

Δεν υπήρχε τραγούδι που να τελείωνε και να μην ηχούσε σε όλη την αίθουσα το όνομα του 12ου, κάνοντας τα πατώματα και τους τοίχους να τρίζουν από την ένταση. Κάθε στιγμή που περνούσε όλο και περισσότεροι ήταν εκείνοι που δεν κρατιόντουσαν και σηκωνόντουσαν από τις θέσεις τους για να ραπάρουν μαζί με τον καλλιτέχνη.

«Είναι τρελός, είναι τρελός ο Πίθηκοοος», τραγουδούσαν 1.550 άτομα και το χαμόγελο του 12ου δεν έσβηνε από το πρόσωπό του.

Το κοινό απόλαυσε ένα πρωτόγνωρο show με κάθε τραγούδι να εναρμονίζεται απόλυτα με τους ήχους της Ορχήστρας. Στο τέλος της βραδιάς ο μαέστρος, Γιώργος Αραβίδης, εμφανώς συγκινημένος από όλο αυτό που έζησε, αγκάλιασε τον 12ο Πίθηκο και μαζί υποκλίθηκαν μπροστά σε ένα κοινό που είχε σηκωθεί όρθιο και χειροκροτούσε κατενθουσιασμένο. «Μία από τις συναρπαστικότερες εμπειρίες που έχω ζήσει στη ζωή μου», σχολίασε ο κ. Αραβίδης.

«Τι άλλο ονειρεύεσαι πλέον;», τον ρώτησαν αμέσως μετά το show. «Να πάω στο φεγγάρι», απάντησε ο 12ος Πίθηκος γελώντας. «Δεν ξέρω πραγματικά τι άλλο θέλω αυτή τη στιγμή», συνεχίζει. «Αυτό που ξέρω είναι ότι μετά τη σημερινή βραδιά νιώθω ότι μπορώ να κάνω τα πάντα. Δεν υπάρχει ταβάνι και σίγουρα θα ήθελα να το ξανακάνω όλο αυτό!».

Στη σκηνή βρέθηκαν, επίσης, ο Άσαρκος και ο Hatemost, από τους Βήτα Πεις, καθώς και ο Εισβολέας, ο Sonqo Pura και η Πελίνα Στέφου. Και οι πέντε καλλιτέχνες έδωσαν ένα καταπληκτικό show και πλαισίωσαν μοναδικά τον Άκη (a.k.a. 12ο Πίθηκο). Special εμφάνιση έκαναν και οι Black Out Crew, αλλά και η Κάλλη Ταρασίδου με τον John Wayne, οι οποίοι χόρεψαν υπό τους ήχους της Ορχήστρας και της μπάντας του 12ου Πίθηκου.

Για αυτό το μοναδικό εγχείρημα δούλεψαν πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι οι οποίοι πέρασαν ατελείωτες ώρες σε πρόβες για να βγει αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα.

Μεταξύ αυτών είναι ο Λάκης Τζήμκας, ο οποίος ανέλαβε το πιο δύσκολο κομμάτι όλης της παράστασης, την ενορχήστρωση, αλλά και οι: Γιώργος Αραβίδης, ο ταλαντούχος μαέστρος που διηύθυνε την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, και η Ελένη Σινιάρη, η οποία βρισκόταν πίσω από τις θαυμάσιες μελωδίες του πιάνου άλλα συντόνιζε και με την υπέροχη φωνή της τις vocalists.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις