Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Το άγνωστο περιστατικό με γνωστό σκηνοθέτη – «Σκέφτηκα να παρατήσω τη σχολή»

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Το άγνωστο περιστατικό με γνωστό σκηνοθέτη – «Σκέφτηκα να παρατήσω τη σχολή»

Για τη σεξουαλική παρενόχληση στο θέατρο, τη σύζυγο και τον νεογέννητο γιο του, για το περιστατικό που τάραξε εκείνον όταν ήταν 19 ετών φοιτητής στη δραματική σχολή μίλησε ο Αλέξανδρος Μπορδούμης στην ΕΡΤ.

Ο γνωστός ηθοποιός περιέγραψε ένα συμβάν με γνωστό σκηνοθέτη, το οποίο έγινε όταν εκείνος έκανε τα πρώτα του βήματα στο θέατρο. Σημειώνεται ότι η συνέντευξη που έδωσε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης στην εκπομπή «Αυτός κι ο Άλλος» στην ΕΡΤ δόθηκε πριν τις αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο χώρο του θεάτρου, θύμα των οποίων έχει υπάρξει και η σύζυγός του Λένα Δροσάκη.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης μίλησε για ένα περιστατικό που «ήταν πιο έντονο» από άλλα. Ήταν στο πλαίσιο μιας «διδασκαλίας» από έναν πολύ σπουδαίο σκηνοθέτη, με τον οποίο έκανε μαθήματα παράλληλα με τη σχολή. «Κάναμε μαθήματα πολύ καιρό. Όταν έγινε η κρούση, τα έχασα και εξαφανίστηκα. Δεν τον ξαναείδα, δεν με ξαναείδα. Τα έχασε κι αυτός, πίστευε ότι είχα πάρει το μήνυμα.

Το είχα μέσα πολύ καιρό μέχρι να το αποκαλύψω σε μια σχέση που είχα τότε. Έφυγα με το σκεπτικό «τώρα αυτός δεν θα με πάρει σε δουλειές;», «έγινε; Μήπως το παρεξήγησα;». Μετά, δούλεψα μαζί του».

Όταν ρωτήθηκε αν ο σκηνοθέτης αυτός του ζήτησε συγγνώμη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης είπε: «Μετά από καιρό μου είπε ξεπέρασα τα όρια, κατανόησε την κατάσταση στην οποία βρέθηκα».

Δείτε το απόσπασμα

 

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης συγκίνησε όταν μίλησε και για τον αδερφό του που δεν ζει πια. «Περιμέναμε να φύγει ο αδελφός μου γιατί ήταν άρρωστος. Είμαι στα Χανιά και χτυπάει το κινητό και είναι ο αδελφός μου, λίγο πριν βγω στη σκηνή. Και καταλαβαίνω αμέσως… Έκανα την παράσταση. Έπρεπε να παίξω… Εγώ λίγο ταξίδευα….

Είχαμε κακή σχέση τα τελευταία χρόνια. Θα ήθελα όμως να του πω σ΄ αγαπώ αλλά δεν πρόλαβα. Έφυγε γρήγορα. Είχαμε 13 χρόνια διαφορά. Είχαμε μια προβληματική σχέση. Θα ήθελα να τα είχαμε βρει αλλά δεν τα βρήκαμε…».

Δείτε το απόσπασμα

 

Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε και στην ταινία του Κώστα Γαβρά, (Ενήλικοι στο Δωμάτιο, βασισμένη στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη) όπου έπαιξε τον… πρωθυπουργό της Ελλάδας το 2015, λέγοντας πως της έριξαν πολύ λάσπη! 

  

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις