Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αλεξάντερ Πέιν: Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης ορκίστηκε Έλληνας πολίτης

Αλεξάντερ Πέιν: Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης ορκίστηκε Έλληνας πολίτης

Ο Αλεξάντερ Πέιν ορκίστηκε επίσημα Έλληνας πολίτης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη. Ο 54χρονος βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης σκηνοθέτης είναι παντρεμένος με τη Μαρία Κοντό, μια 27χρονη Ελληνίδα που γνώρισε στο Αίγιο. 

«Είμαστε υπερήφανοι που ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε τη διαδικασία αίτησης για την ελληνική υπηκοότητα του Αλεξάντερ Πέιν. Καλώς ήρθατε στην ελληνική μας οικογένεια!», γράφει η σχετική ανάρτηση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Βοστώνη. Μάλιστα η ανάρτηση συνοδεύεται και από μια φωτογραφία με τον διάσημο σκηνοθέτη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλεξάντερ Πέιν είναι παντρεμένος με την Μαρία Κοντό από το 2015 και, σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι γνωρίστηκε στο Αίγιο και ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά. Πριν επίσης από έξι χρόνια ο βραβευμένος σκηνοθέτης έγινε επίτιμος δημότης Αιγίου. 

O Αλεξάντερ Πέιν γεννήθηκε στην Ομάχα της Νεμπράσκα από τους Πέγκυ και Τζορτζ Πέιν, ιδιοκτήτες εστιατορίων. Ο πατέρας του είναι ελληνικής και γερμανικής καταγωγής και η μητέρα του ελληνικής καταγωγής. Ο παππούς του ταλαντούχου σκηνοθέτη από την πλευρά του πατέρα του, ο Νίκολας «Νικ» Πέιν, είχε το επώνυμο «Παπαδόπουλος». Η οικογένειά του κατάγεται από τρεις περιοχές της Ελλάδας: τη Σύρο, τη Λιβαδειά και το Αίγιο.

Ο 54χρονος σκηνοθέτης είναι περισσότερο γνωστός για τις ταινίες, Citizen Ruth (1996), Election (1999), About Schmidt (2002), Sideways (2004), The Descendants (2011), Nebraska (2013) και Downsizing (2017). Διακρίνεται για το σκοτεινό χιούμορ του και τις σατιρικές απεικονίσεις της σύγχρονης αμερικανικής κοινωνίας, ενώ κέρδισε δύο φορές το Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου και ήταν τρεις φορές υποψήφιος για το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις