Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Αντίνοος Αλμπάνης: Η ανάρτηση στο twitter για τη γυναίκα στο ασανσέρ που προκάλεσε αντιδράσεις

Αντίνοος Αλμπάνης: Η ανάρτηση στο twitter για τη γυναίκα στο ασανσέρ που προκάλεσε αντιδράσεις
Φωτογραφία NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Δεκάδες σχόλια και οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε ένα tweet που έκανε ο ηθοποιός, Αντίνοος Αλμπάνης, ισχυριζόμενος ότι μια γυναίκα αρνήθηκε να μπει μαζί του σε ασανσέρ γιατί τον φοβόταν.

«Mια κυρία σήμερα αρνήθηκε να μπει στο ίδιο ασανσέρ με εμένα γιατί όπως μου δήλωσε φοβάται τους άντρες και αυτό εμένα θα μου φάει τουλάχιστον δυο συνεδρίες με τον ψυχίατρο», έγραψε ο Αντίνοος Αλμπάνης.

Λίγο αφού ο γνωστός ηθοποιός έκανε το tweet, άρχισε η… βροχή σχολίων, με τον ίδιο να απαντά.

«Έχετε σκεφτεί ότι αυτή η γυναίκα μπορεί να έχει ένα τραύμα που σχετίζεται με έμφυλη βία;», του έγραψε κάποιος. «μα δεν την έκρινα, και τίποτα να μην έχει ζήσει
έχει κάθε λόγο να φοβάται και έχω κάθε λόγο να επηρεάζομαι από τον φόβο που της προκαλώ», απάντησε.

«Το “Δεν μπαίνουμε ποτέ στο ασανσέρ με κάποιον άγνωστο” είναι Ασφάλεια 101 και δεν θα ρισκάρουμε τη ζωή μας, για να μην τύχει και πληγωθούν τα συναισθήματα κανενός νοτολμενάκια», ήταν άλλο σχόλιο.

«Το γεγονός ότι δεν αφορούσε καν εσένα και ούτε εσύ συγκεκριμένα της προκάλεσες φόβο απλώς αποτελούσες έναν ακόμη άγνωστο για εκείνη που ενδεχομένως να ήθελε να της κάνει κακό το σκέφτηκες;», σχολίασε κάποιος άλλος.

«Το ότι ένα τέτοιο περιστατικό σου δημιουργεί την ανάγκη -έστω και χιουμοριστικά- να πας σε ψυχίατρο, σημαίνει πως έπρεπε να είχες πάει ήδη πολύ καιρό πριν» έγραψε ένας άλλος χρήστης του twitter, με τον ηθοποιό να απαντά: «πηγαίνω εδώ και 6 χρόνια. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον».

«Συγγνώμη, αλλά θέλω να μάθω γιατί δυο συνεδρίες; Γιατί δεν σε αναγνώρισε ή γιατί φοβήθηκε; Εγώ ποτέ δεν μπαίνω σε ασανσέρ με άλλον» σημείωσε μια γυναίκα, με τον Αντίνοο Αλμπάνη να απαντά: «γιατί δεν είναι φυσιολογικό για έναν άνθρωπο να ξέρει ότι προκαλεί φόβο χωρίς ο ίδιος να έχει κάνει κάτι».

Σε άλλο σχόλιο πως «εσείς δεν λέτε συνέχεια να “προσέχουν” οι γυναίκες; Ε, αυτό έκανε λοιπόν. Πρόσεχε. Αν το παίρνεις προσωπικά πρόβλημά σου», ο Αντίνοος Αλμπάνης απάντησε: «μα ακριβώς επειδή είναι δικό μου το πρόβλημα θα προσπαθήσω να το λύσω, γιατί μου γράφετε σα να υπονόησα ότι είναι πρόβλημα της γυναίκας;».

Ο Αντίνοος Αλμπάνης επισήμανε με νέο tweet: «είμαι υπεύθυνος για αυτά που γράφω όχι για αυτά που καταλαβαίνεις».

 

Το αρχικό tweet έγινε το περασμένο Σάββατο (06.04.2024), με τον ηθοποιό να δίνει την τελευταία του απάντηση, την Κυριακή.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις