Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Άντριου Τέιτ: Παραμένει στη φυλακή ο μισογύνης του Tik Tok – Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης με εγγύηση

Άντριου Τέιτ: Παραμένει στη φυλακή ο μισογύνης του Tik Tok – Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης με εγγύηση
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ο μισογύνης του Tik Tok, Άντριου Τέιτ, θα παραμείνει πίσω από τα σίδερα της φυλακής στη Ρουμανία, καθώς οι Αρχές του απέρριψαν το αίτημά του για αποφυλάκιση με πληρωμή εγγύησης, μετά τη σύλληψή του τον περασμένο Δεκέμβριο για sex trafficking και μια σειρά άλλων αδικημάτων.

Ο Άντριου Τέιτ συνελήφθη στις 29 Δεκεμβρίου 2022 στη Ρουμανία μαζί με τον αδελφό του, Τριστάν, και κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και σύσταση ομάδας οργανωμένου εγκλήματος για εκμετάλλευση γυναικών. Από τότε, ο μισογύνης του Tik Tok είναι στη φυλακή και προσπαθεί με κάθε τρόπο να βγει.

Ήδη έχει χάσει και την έφεση που έκανε τον περασμένο μήνα κατά της απόφασης του δικαστηρίου να παρατείνει την προφυλάκισή του για τρίτη φορά κατά 30 ημέρες. Σύμφωνα με τη DailyMail, οι δικηγόροι του κατέθεσαν αίτημα στις ρουμανικές Αρχές για αποφυλάκιση με πληρωμή εγγύησης, όμως δεν έγινε αποδεκτό και έτσι παραμένει στη φυλακή.

Ο ίδιος ο Άντριου Τέιτ εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση των Αρχών να τον κρατήσουν στη φυλακή, επειδή είχε «πολλές ελπίδες» ότι θα επανενωθεί με την οικογένειά του. Προσέθεσε ότι οι δικηγόροι του θα ασκήσουν έφεση κατά και αυτής της απόφασης.

Ο Άντριου Τέιτ ζει στη Ρουμανία από το 2017 και έχει αποκλειστεί από πολλές πλατφόρμες social media για τις μισογυνιστικές και γεμάτες μίσος απόψεις του. Έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι οι Ρουμάνοι εισαγγελείς δεν έχουν αποδείξεις για τη δράση που κατηγορείται και ισχυρίστηκε ότι η υπόθεσή τους είναι μια «πολιτική» συνωμοσία που έχει σχεδιαστεί για να τον φιμώσει.

Λόγω της σύλληψής του, έχει δεχθεί απανωτά πλήγματα στη δημόσια και προσωπική ζωή του, αφού οι Αρχές κατέσχεσαν περιουσιακά στοιχεία αξίας 4 εκατ. δολαρίων ενώ η διαμάχη του με τη νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ ήταν αυτή που τον «έκαψε» και συνελήφθη.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις