Παρασκευή, 3 Μαΐ
23oC Αθήνα

Αστεροειδής ονομάστηκε «Fraser» προς τιμήν της τραγουδίστριας των Cocteau Twins

Αστεροειδής ονομάστηκε «Fraser» προς τιμήν της τραγουδίστριας των Cocteau Twins
ΑΠΕ ΜΠΕ Αρχείο

Αστεροειδής πήρε το όνομα «Fraser» για την τραγουδίστρια των Cocteau Twins, την Ελίζαμπεθ Φρέιζερ. Το ροκ συγκρότημα από τη Σκωτία μεσουράνησε τη δεκαετία του ’80.

Την απόφαση να ονομαστεί ένας αστεροειδής «Fraser» έλαβε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση (IAU), προς τιμήν της τραγουδίστριας των Cocteau Twins, Ελίζαμπεθ Φρέιζερ.

Η δισκογραφική εταιρεία 4AD των Cocteau Twins ανακοίνωσε τα νέα στα social media την περασμένη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι το ουράνιο σώμα ανακαλύφθηκε το 2013.

Θα περάσουν εκατομμύρια χρόνια έως το ενδεχόμενο ο αστεροειδής «Fraser» να συγκρουστεί με τη Γη, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα αποτελέσει απειλή για την ανθρωπότητα. Η 4AD δημοσίευσε, επίσης, ένα διάγραμμα της τοποθεσίας του «Fraser» στον ουρανό.

Ο «Fraser» είναι ορατός μόνο με τη χρήση προηγμένου τηλεσκόπιου.

Πάντως, δεν έχει γίνει γνωστό ποιος από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση είναι θαυμαστής των Cocteau Twins, η μουσική των οποίων χαρακτηρίζεται «ουράνια» ή «ατμοσφαιρική».

Το τραγούδι Heaven or Las Vegas των Cocteau Twins:

Οι Cocteau Twins δημιουργήθηκαν το 1979 και διαλύθηκαν το 1997. Απέσπασαν θετικές κριτικές για τον αιθέριο, με εφέ ήχο τους και τα φωνητικά σοπράνο της Ελίζαμπεθ Φρέιζερ.

Το σκωτσέζικο μουσικό συγκρότημα πρωτοστάτησε στο εναλλακτικό ροκ, υποείδος της dream pop, τη δεκαετία του 1980.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις