Τετάρτη, 1 Μαΐ
20oC Αθήνα

Δάφνη Καραβοκύρη για την μάχη της με την ανορεξία: «Ήμουν 39 κιλά, το δέρμα μου είχε γίνει διάφανο»

Δάφνη Καραβοκύρη για την μάχη της με την ανορεξία: «Ήμουν 39 κιλά, το δέρμα μου είχε γίνει διάφανο»

Συγκλόνισε η Δάφνη Καραβοκύρη μιλώντας σήμερα (2.10.2023) για την μεγάλη μάχη που έδωσε με την ανορεξία και οι αποκαλύψεις που έκανε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια για όλα όσα βίωσε τότε ήταν ανατριχιαστικές.

Η Δάφνη Καραβοκύρη βρέθηκεστην εκπομπή TLive του Alpha και μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου για τον μεγάλο αγώνα που έδωσε απέναντι στην ανορεξία. Τα λόγια της ήταν συγκλονιστικά.

«Πέρασα την ανορεξία σε ηλικία 15 ετών. Μου κράτησε ένα χρόνο επί της ουσίας», είπε αρχικά η Δάφνη Καραβοκύρη στο TLive.

«Πήγαινα προς τον θάνατο ολοταχώς»

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μίλησε για τις τρομακτικές αλλαγές στο σώμα της από την ανορεξία και παραδέχτηκε ότι όδευε προς τον θάνατο.

«Μου σταμάτησε η περίοδος, μου έπεφταν τα μαλλιά, το δέρμα μου είχε γίνει διάφανο. Νοσηλεύθηκα. Ήμουν 39 κιλά. Πήγαινα προς τον θάνατο ολοταχώς», τόνισε η Δάφνη Καραβοκύρη.

«Ο μπαμπάς μου ήταν εκδότης περιοδικών μόδας και διαφημιστής, τη δεκαετία του ’90 το πρότυπο ήταν το κοκκαλιάρικο», εξήγησε η δημοσιογράφος.

  

«Ερχόταν να δει αν θα φάω και ξαναπήγαινε στη δουλειά»

Η Δάφνη Καραβοκύρη τόνισε ότι ο πατέρας της στάθηκε δίπλα της σαν βράχος και αυτό την βοήθησε να βρει την δύναμη να ξεφύγει από τον δρόμο χωρίς γυρισμό της ανορεξίας.

«Είναι κάτι το οποίο το παντρεύεσαι, μαθαίνεις να το διαχειρίζεσαι, υπάρχει και ζει μέσα σου, κατοικοεδρεύει στην ψυχή σου και από εκεί και πέρα είναι τι προσωπική προσπάθεια θα κάνεις εσύ και ποιους θα επιλέξεις ως συμμάχους δίπλα σου. Στη δική μου περίπτωση είχα τον πατέρα μου, ο οποίος με βοήθησε γιατί ερχόταν σπίτι να βεβαιωθεί ότι θα φάω πέντε κουταλιές σπανακόρυζο και ξαναπήγαινε στο γραφείο», τόνισε η δημοσιογράφος.

«Στην πορεία της ζωής μου, με ψυχοθεραπεία και με διατροφολόγους, κατάφερα λίγο να αντιστρέψω αυτούς τους παραμορφωτικούς καθρέφτες που ήταν το ζευγάρι των δικών μου των ματιών απέναντι στη δική μου όψη», κατέληξε η Δάφνη Καραβοκύρη.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις