Κυριακή, 25 Φεβ.
17oC Αθήνα

Δημήτρης Παπάζογλου: «Κατέστρεψα την ανάπτυξη της εφηβείας μου» – Συγκλονίζει ο γνωστός χορογράφος

Δημήτρης Παπάζογλου: «Κατέστρεψα την ανάπτυξη της εφηβείας μου» – Συγκλονίζει ο γνωστός χορογράφος
NDP

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» της ΕΡΤ3 βρέθηκε ο Δημήτρης Παπάζογλου. Ο γνωστός χορευτής και χορογράφος εξιστόρησε τη μεγάλη περιπέτεια που πέρασε με το τσιγάρο από νεαρή ηλικία.

Για την καλλιτεχνική του πορεία και τις διαφορές στο σύγχρονο θέατρο σε σχέση με το παρελθόν, μίλησε αρχικά ο Δημήτρης Παπάζογλου, στην κάμερα της ΕΡΤ3.

«Οι προσωπικότητες ήταν που έκαναν τότε την επιθεώρηση, οι πρωταγωνιστές και οι συγγραφείς. Σήμερα δεν είναι ότι δεν έχουμε κείμενα, δεν έχουμε όμως προσωπικότητες για την επιθεώρηση», σχολίασε ο γνωστός χορογράφος.

«Το κοινό πήγε επάνω τους καλλιτέχνες τότε, όχι το σύστημα. Σήμερα αν δεν έχεις μία προστασία από κάποια εξουσία, δεν προοδεύεις. Και αυτός είναι και ένας λόγος που – δεν ξέρω αν με συμφέρει να το πω αυτό – είμαι λίγο… έτσι. Τότε σε διάλεγαν οι καλλιτέχνες», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης που έδωσε στην εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» της ΕΡΤ3, ο Δημήτρης Παπάζογλου αναφέρθηκε στην πολύχρονη και επώδυνη μάχη με το κάπνισμα.

«Εγώ έχω κόψει το τσιγάρο εδώ και 15 χρόνια, ήμουν καπνιστής από τα 14 και κατέστρεψα την ανάπτυξη της εφηβείας μου. Το μόνο που με έσωσε ήταν ότι γυμναζόμουν ως χορευτής. Κάποια στιγμή είχα λουμπάγκο, χορογραφούσα δύο δύσκολους ανθρώπους, τον Καρακατσάνη και τον Μουμουλίδη, και κατάφερα να το κόψω», είπε ο δημοφιλής καλλιτέχνης.

«Βοηθήθηκα από το Ευγενίδειο Ίδρυμα, που έχει το καλύτερο αντικαπνιστικό τμήμα στην Αθήνα. Από τις 9 Μαΐου του 2009 δεν έχω ξανακαπνίσει ποτέ, πέρασα μεγάλες δυσκολίες. Το είχα κόψει το ’93, γιατί είχα κάνει μία εγχείρηση στις φωνητικές μου χορδές. Πήγα το ’95 στο Λας Βέγκας και τρελάθηκα, είπα: φέρτε μου ένα τσιγάρο. Έκτοτε μου πήρε 14 χρόνια για να το κόψω», αποκάλυψε στη δημόσια τηλεόραση.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις