Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Εισβολή στην Ουκρανία: «Σταυρώνουν» τον Πούτιν Σον Πεν, Μαντόνα και Αντζελίνα Τζολί

Εισβολή στην Ουκρανία: «Σταυρώνουν» τον Πούτιν Σον Πεν, Μαντόνα και Αντζελίνα Τζολί

Παγκόσμια κατακραυγή έχει προκαλέσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία με celebrities απ’ όλο τον πλανήτη να καταδικάζουν το γεγονός.

Διάσημοι απ’ όλο τον κόσμο καταγγέλλουν την κίνηση του Πούτιν να ξεκινήσει πόλεμο και εκφράζουν ανοιχτά την στήριξή τους στην Ουκρανία.

Πρώτος τον χορό των αντιδράσεων έσυρε ο Σον Πεν, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της Ουκρανίας και μάλιστα βρέθηκε και στη χώρα από την πρώτη μέρα της εισβολής, καθώς θέλει να βιντεοσκοπήσει τις εξελίξεις για ένα ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει. Δεν δίστασε μάλιστα να φορέσει και στολή παραλλαγής και χαρακτήρισε τη στρατηγική του Πούτιν ένα «βάρβαρο λάθος».

 

«Είναι ήδη ένα βάναυσο λάθος με ραγισμένες ζωές και ραγισμένες καρδιές, και αν δεν υποχωρήσει, πιστεύω ότι ο Ρώσος πρόεδρος, ο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει κάνει το πιο φρικτό λάθος σε βάρος ολόκληρης της ανθρωπότητας. Ο πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι και ο ουκρανικός λαός έχουν αναδειχθεί ως ιστορικά σύμβολα θάρρους και αρχής. Η Ουκρανία είναι η αιχμή του δόρατος για τη δημοκρατική αγκαλιά των ονείρων. Αν της επιτρέψουμε να πολεμήσει μόνη της, η ψυχή μας ως Αμερική έχει χαθεί», έγραψε ο Σον Πεν.

Ανάλογη στάση τακτική και από την Αντζελίνα Τζολί που τάσσεται κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Όπως πολλοί από εσάς, προσεύχομαι για τους ανθρώπους στην Ουκρανία», έγραψε η Τζολί σε ανάρτησή της στο Instagram και συνέχισε: «Μαζί με τους συναδέλφους μου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλιστεί η προστασία και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των εκτοπισμένων και των προσφύγων στην περιοχή. Έχουμε ήδη δει αναφορές για θύματα και ανθρώπους που άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να αναζητήσουν ασφάλεια. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε τι θα συμβεί, αλλά η σημασία αυτού του συμβάντος – για τον λαό της Ουκρανίας και για το κράτος διεθνούς δικαίου – δεν μπορεί να παραλειφθεί».

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelina Jolie (@angelinajolie)

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelina Jolie (@angelinajolie)

Στο πλευρό της Ουκρανίας είναι και η Μαντόνα κάνοντας μάλιστα και μια «άσεμνη» χειρονομία προς τον πρόεδρο Πούτιν.

Στο βίντεο που ανέβασε στο προφίλ της από ένα remix του τραγουδιού της «Sorry», η τραγουδίστρια εκφράζει την υποστήριξή της στην Ουκρανία.

«Ο Πούτιν έχει παραβιάσει κάθε συμφωνία για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Πούτιν δεν έχει δικαίωμα να προσπαθήσει να διαγράψει την ύπαρξη της Ουκρανίας. Σε στηρίζουμε Πρόεδρε Ζελένσκι! Προσευχόμαστε για εσάς και τη χώρα σας. Δόξα στην Ουκρανία. Δόξα στους ήρωες», γράφει στη λεζάντα, ενώ κάποια στιγμή στο βίντεο των 30 δευτερολέπτων φαίνεται μια εικόνα του δικτάτορα Αδόλφου Χίτλερ, η οποία μπερδεύεται στο πρόσωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madonna (@madonna)

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madonna (@madonna)

Δημόσια την Ουκρανία στηρίζει και ο Αστον Κούτσερ και έχει και έναν λόγο παραπάνω καθώς η σύζυγός του, Μίλα Κούνις κατάγεται από τη χώρα που πλήττεται και συγκεκριμένα, από το Τσερνιβτσί. Ο διάσημος ηθοποιός έκανε μία ανάρτηση στο Twitter και έγραψε: «Είμαι στο πλευρό της Ουκρανίας».

 

Έξαλλος με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι και ο Χαβιέ Μπερδέμ με τον ηθοποιό να διαδηλώνει μαζί με πλήθος κόσμου έξω από τη ρωσική πρεσβεία στη Μαδρίτη.

«Είμαι εδώ για να διαδηλώσω και να καταδικάσω τις πολεμικές πράξεις της Ρωσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις