Πέμπτη, 20 Ιουν.
35oC Αθήνα

Έλενα Μαυρίδου – Δημήτρης Λάλος: Το «καρφί» της ηθοποιού μετά την έκδοση του διαζυγίου τους

Έλενα Μαυρίδου – Δημήτρης Λάλος: Το «καρφί» της ηθοποιού μετά την έκδοση του διαζυγίου τους
NDPPHOTO / ΘΩΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Μετά την ανακοίνωση και την έκδοση του διαζυγίου της Έλενας Μαυρίδου από τον Δημήτρη Λάλο η ηθοποιός έκανε γνωστή την δική της πλευρά επί του θέματος.

Σήμερα Δευτέρα (20.05.2024) εκδόθηκε το διαζύγιο του γνωστού ηθοποιού από την Έλενα Μαυρίδου. Τόσο η ίδια όσο και ο Δημήτρης Λάλος δεν είχαν κάνει καμία δήλωση αναφορικά με τον χωρισμό τους. Λίγες ώρες μετά την έκδοση διαζυγίου η πλευρά της ηθοποιού έβγαλε μία επίσημη ανακοίνωση ξεκαθαρίζοντας την θέση της ίδιας αναφορικά με την «κόντρα» που έχει δημιουργηθεί με τον πρώην σύζυγό της.

«Κατόπιν των δημοσιευμάτων και της συνέντευξης που ακολούθησε στην εκπομπή «Το πρωινό» του τηλεοπτικού σταθμού Ant1, όσον αφορά στο διαζύγιο του καλλιτεχνικού ζεύγους Λάλου -Μαυρίδου από την πλευρά του πληρεξουσίου του πρώτου εξ αυτών, βρισκόμαστε στην εξαιρετικά άβολη και δύσκολη θέση να σχολιάσουμε όχι μόνο το άκομψο αυτής της ενέργειας αλλά και τον αντιδεοντολογικό της χαρακτήρα, με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων υπέρ του κ. Λάλου και εις βάρος της εντολίδος μας.

Πρόκειται, άλλωστε, για εντελώς περιττές τοποθετήσεις «κατόπιν εορτής», δεδομένου ότι το πρώην ζευγάρι έβαλε στην άκρη το τραύμα και την πικρία του χωρισμού, λειτουργώντας, πλέον, αποκλειστικά σαν γονείς του ανήλικου τέκνου τους.

Ειδικότερα, το συναινετικό διαζύγιο του ζευγαριού ήταν αποτέλεσμα μιας επίπονης και χρονοβόρας διαδικασίας, για την οποία η δικηγορική μας εταιρεία μερίμνησε να μην δημοσιευθεί τίποτα, προστατεύοντας αποκλειστικά το ανήλικο τέκνο τους.

Από την αρχή των διαπραγματεύσεων η εντολέας μας όχι μόνο δεν είχε υπερβολικές απαιτήσεις, όπως ακούστηκε ή μπορεί να ερωτήθηκε, αλλά λειτουργούσε με μοναδικό κίνητρο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ανήλικης κόρης, όπως νομικά και ηθικά όφειλε, χωρίς ποτέ να διεκδικήσει τίποτα περισσότερο από όσα αναλογούν στις πραγματικές ανάγκες του τέκνου και το επίπεδο ζωής που απολάμβανε κατά τη διάρκεια του γάμου, όπως ρητά ορίζει ο νόμος.

Η τελική μορφή του συμφωνητικού, δε, έλαβε χώρα με μοναδικό σκοπό να επανέλθει η ομαλότητα και η απαραίτητη για την ψυχοσωματική του εξέλιξη ψυχική ισορροπία στη ζωή του παιδιού τους, με αποτέλεσμα σήμερα ο πατέρας του να μην καλύπτει εξ ολοκλήρου τις ανάγκες του, όπως παραπλανητικά ειπώθηκε, αλλά μόνο ένα μέρος τους και το υπόλοιπο να καλύπτεται από την εντολίδα μας.

Προς αποφυγή, δε, περαιτέρω στρεβλώσεων, αποσαφηνίζουμε ότι οι γονείς ασκούν από κοινού το σύνολο της γονικής μέριμνας του ανήλικου τέκνου τους, όπως ισχύει εκ του νόμου. Παράλληλα, ορίσθηκε συγκεκριμένος τρόπος επικοινωνίας του πατέρα με αυτό, ενώ ως τόπος κατοικίας ορίστηκε αυτός της μητέρας του.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι δεν υπάρχουν βελούδινα διαζύγια, αλλά μόνο έμφυλες δυναμικές ισχύος, οι οποίες αποκρυσταλλώνονται ακόμα και σε μία συναινετική λύση γάμου, με αποτέλεσμα οι γυναίκες και τα παιδιά να αποτελούν και στις περιπτώσεις αυτές, όπως και στην κοινωνία μας, το ασθενέστερο μέρος τους, το οποίο και θα πρέπει να προστατεύεται στον δημόσιο λόγο, χωρίς υπονοούμενα που αναπαράγουν έμφυλα στερεότυπα.

Είναι γνωστό ότι η δικηγορική μας εταιρεία αγωνίζεται για τον σκοπό αυτό στο πλευρό των εντολέων μας, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να κερδίζει τέτοιου είδους άνισες μάχες, μέχρι η ουσιαστική και νομοθετική ισότητα να γίνουν πράξη», έγραψαν στο δελτίο τύπου οι δικηγόροι της.

Η μακροσκελής ανακοίνωση αποτέλεσε απάντηση στον δικηγόρο του πρώην πλέον συζύγου της, ο οποίος μίλησε για το θέμα στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, «το Πρωινό», νωρίτερα σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι έχει αποκτήσει μία κορούλα, την Νικολέττα, η οποία είναι σήμερα 7 ετών.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις