Κυριακή, 21 Απρ.
14oC Αθήνα

Ελένη Πετρουλάκη: Την περίοδο της εμμηνόπαυσης πέρασα από όλες τις φάσεις

Ελένη Πετρουλάκη: Την περίοδο της εμμηνόπαυσης πέρασα από όλες τις φάσεις

H γνωστή γυμνάστρια Ελένη Πετρουλάκη μίλησε στην εκπομπή που παρουσιάζει η Φαίη Σκορδά, και μεταξύ άλλων μίλησε για την οικογένειά της, τις κόρες της, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη εξομολόγησή της για την εμμηνόπαυση, τονίζοντας πως δεν θα έπρεπε να θεωρείται ταμπού.

Η Ελένη Πετρουλάκη είπε αρχικά: «Οι τέσσερις κόρες μου, αλλά ευτυχώς είναι όλα καλά. Είναι το πιο πολύ δύσκολο project της ζωής μου τα παιδιά. Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να συνδυάσει οικογένεια, παιδιά, δουλειά. Τα κορίτσια είναι σε μια ηλικία που θέλουν να βρουν τα πατήματά τους και να κάνουν τα μελλοντικά τους σχέδια».

«Δεν υπάρχει κάποιος άντρας να σε στηρίξει σε αυτό το κομμάτι, πέρα από το να αναλάβει κάποιες ευθύνες μετά παιδιά. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι ο καθένας πρέπει να αυτοβελτιωθεί μόνος του. Δεν πρέπει να περιμένεις να στηριχθείς σε κάποιον άλλο», είπε στη συνέχεια η Ελένη Πετρουλάκη.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Ελένη Πετρουλάκη αναφέρθηκε και στην εμμηνόπαυση.

«Έρχονται γυναίκες στο γραφείο οι οποίες όταν τις ρωτάω την ηλικία τους ή τις ρωτάω πως πάνε με το θέμα της έμμηνου ρήσης, βλέπω ότι ντρέπονται. Με το τσιγκέλι θα τους βγάλω το ιατρικό ιστορικό.

Η γυναίκα τα τελευταία χρόνια μπορεί να έχουν αλλάξει λίγο την νοοτροπία της, αλλά η εμμηνόπαυση συνεχίζει να είναι ένα θέμα ταμπού. Το να είναι μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση αυτόματα θεωρεί ότι κάποιος θα την θεωρήσει μεγάλη ή ότι έχει “γεράσει”. Δεν είναι έτσι, είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό.

Πέρασα από όλες τις φάσεις, κατάφερα ολιστικά ότι είναι όλο θέμα προσέγγισης. Η διατροφή μας πρέπει να είναι ελεγχόμενη γιατί η αύξηση βάρους γίνεται αυτόματα, γιατί η φύση προνοεί έτσι ώστε να συσσωρευτεί λίπος στην περιοχή της κοιλιάς για να προστατεύσει τη σπονδυλική στήλη και τα γεννητικά μας όργανα από την οστεοπόρωση.

Πρέπει να προσέξουμε τη διατροφή μας και να βάλουμε στη ζωή μας τη γυμναστική», σημείωση η Ελένη Πετρουλάκη.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις