Τρίτη, 21 Μαΐ
27oC Αθήνα

Φρέντι Μέρκιουρι: Σε δημοπρασία σπάνια αντικείμενα ανάμεσά τους και το μαύρο πιάνο που συνέθεσε το επικό «Bohemian Rhapsody»

Φρέντι Μέρκιουρι: Σε δημοπρασία σπάνια αντικείμενα ανάμεσά τους και το μαύρο πιάνο που συνέθεσε το επικό «Bohemian Rhapsody»
Reuters

Σπάνια αντικείμενα και χειρόγραφα του Φρέντι Μέρκιουρι θα δημοπρατηθούν αφού εκτεθούν επί έναν μήνα στο Λονδίνο. Μεταξύ αυτών είναι το στέμμα και ο μανδύας που φόρεσε ο Μέρκιουρι στο φινάλε της τελευταίας περιοδείας των Queen, το 1986.

Οι οπαδοί του Φρέντι Μέρκιουρι αναμένεται να μείνουν άναυδοι όταν θα μπουν στο σχεδόν πανομοιότυπο αντίγραφο του σπιτιού του, όπου θα εκτεθούν από την Παρασκευή, 4 Αυγούστου χιλιάδες αντικείμενα που ανήκαν στον θρυλικό τραγουδιστή των Queen.

Μοναδικά αντικείμενα, όπως χειρόγραφα με στίχους των τραγουδιών του, έργα τέχνης και συλλεκτικά είδη από το σπίτι του Μέρκιουρι στο Λονδίνο, το Γκάρντεν Λοτζ, φυλάσσονταν από τη στενή φίλη του, τη Μαίρη Όστιν, μετά τον θάνατό του, το 1991, από πνευμονία σχετιζόμενη με το AIDS από το οποίο έπασχε.

Τα αντικείμενα αυτά θα εκτεθούν για πρώτη φορά, επί έναν μήνα, στον οίκο Sotheby’s και μετά θα δημοπρατηθούν, σε τιμές που κυμαίνονται από 40 λίρες μέχρι εκατομμύρια.

«Μετατρέψαμε τον χώρο ώστε να δώσουμε μια αίσθηση του πώς ήταν να ζεις στο σπίτι αυτό με τον Φρέντι», είπε ο Ντέιβιντ ΜακΝτόναλντ, ο επικεφαλής πωλήσεων του οίκου στο Λονδίνο. «Αν έμπαινε εκείνος μέσα, θα αναγνώριζε αμέσως κάποιους από τους χώρους που δημιουργήσαμε», πρόσθεσε.

Στο επίκεντρο της δημοπρασίας είναι το αγαπημένο, μαύρο πιάνο Yamaha του Μέρκιουρι, στο οποίο συνέθεσε το επικό τραγούδι «Bohemian Rhapsody» το 1975. Εκτιμάται ότι η τιμή του θα κυμανθεί στα 2-3 εκατομμύρια λίρες. «Ήταν προέκταση του εαυτού του, το όχημα δημιουργικότητάς του», είπε η Όστιν για το πιάνο. «Δεν κάπνιζε ποτέ στο πιάνο, ούτε ακουμπούσε ποτήρια επάνω του και φρόντιζε να μην το κάνει και κανείς άλλος. Το πιάνο ήταν πάντα πεντακάθαρο», πρόσθεσε.

Άλλα αντικείμενα που θα πουληθούν είναι το στέμμα και ο μανδύας που φόρεσε ο Φρέντι Μέρκιουρι στο φινάλε της τελευταίας περιοδείας των Queen, το 1986, η τιμή των οποίων υπολογίζεται στις 60-80.000 λίρες.

Υπάρχουν, επίσης, μία ασημένια χτένα μουστακιού τού κοσμηματοπωλείου Tiffany (400-600 λίρες) και χειρόγραφοι στίχοι των τραγουδιών «We are the champions» (200-300.000 λίρες) και «Killer Queen» (50-70.000 λίρες).

Φωτογραφίες: Reuters

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις