Lifestyle

Γιάννης Κακλέας: «Προτιμώ να σκηνοθετήσω αισθησιακή ταινία παρά τον Μάρκο Σεφερλή»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για τη σάτιρα και την γνώμη του για τα έργα του Αριστοφάνη μίλησε σε συνέντευξή του ο γνωστός σκηνοθέτης, Γιάννης Κακλέας.

Καλεσμένος του Θανάση Αναγνωστόπουλου και της Νάνσυς Ζαμπέτογλου στο Στούντιο 4 ήταν ο γνωστός σκηνοθέτης ο οποίος παραχώρησε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Ο Γιάννης Κακλέας αναφέρθηκε στις αρχαίες παραστάσεις του Αριστοφάνη και στη σάτιρα, ενώ μίλησε και για τον Μάρκο Σεφερλή.

«Οι σατιρικές παραστάσεις είναι καλές και ας μην έχουμε ταμπού με ηθοποιούς. Ο Αριστοφάνης δεν είναι επιθεωρησιακός. Είναι σατιρικός ποιητικός συγγραφέας ισότιμος του Σοφοκλή, του Αισχύλου και τον Ευρυπίδημ με βαθιά πολιτικό ρόλο. Για αυτό και αγαπώ τον ίδιο και τα έργα του. Τέτοιες παραστάσεις κάνω με τα “alter ego” μου, τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τον Άρη Σερβετάλη», είπε αρχικά.

«Θα προτιμούσα να σκηνοθετήσω αισθησιακή ταινία παρά τον Σεφερλή. Πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος ηθοποιός δεν θα υπακούσει στην σκηνοθετική γραμμή που θα υποδείξω αλλά θα έχει αυτονομία και αυτοσχεδιαστικό οίστρο που μπορεί να μην είναι του δικού μου χιούμορ με αποτέλεσμα να μη μιλάμε την ίδια γλώσσα. Είναι επικίνδυνο να δουλέψουμε με έναν άνθρωπο που δεν έχουμε την ίδια γλώσσα.

Γενικά δεν ανοίγομαι σε πρωταγωνιστές επειδή με πολλούς δεν έχουμε ίδιο γούστο, χωρίς φυσικά να είναι προσωπικό, δεν είναι ότι δεν τον εκτιμώ τον άνθρωπο», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση της Νάνσυς Ζαμπέτογλου στο «αν ο Μάρκος Σεφερλής του έλεγε ότι θα ακούσει την σκηνοθετική του καθοδήγηση;», ο Γιάννης Κακλέας απάντησε: «Δεν είμαι τόσο ευκολόπιστος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα
Η Μαριαλένα Ρουμελιώτη ανέβασε υψηλό πυρετό και δεν πήρε εξιτήριο από το μαιευτήριο – Η ανάρτηση του Σάκη Κατσούλη
Με ανάρτησή του ο Σάκης Κατσούλης ενημέρωσε τους διαδικτυακούς τους φίλους ότι η σύζυγός του παρουσίασε υψηλό πυρετό και ταλαιπωρήθηκε αρκετά τις τελευταίες ημέρες
Ο Σάκης Κατσούλης και η Μαριαλένα Ρουμελιώτη με τον καρπό του έρωτά τους 17