Ο Βασίλης Δήμας εκτός από γνωστός τραγουδιστής είναι και δημιουργός μεγάλων επιτυχιών άλλων καλλιτεχνών, όπως του Γιώργου Μαζωνάκη και του Νότη Σφακιανάκη.
Ο καλλιτέχνης έδωσε μία νέα συνέντευξη στην Espresso και τη Σπυριδούλα Τριάντου και αναφέρθηκε τόσο στον πρόωρο θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη όσο και στο τραγούδι «Μα ζω ακόμα» που του έγραψε πριν από λίγα χρόνια. Όπως εξομολογήθηκε ο Βασίλης Δήμας όταν άκουσε τον κόσμο να τραγουδά το εν λόγω κομμάτι στην κηδεία του διάσημου τραγουδιστή έκλαψε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μιλώντας για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, ο Βασίλης Δήμας δήλωσε: «Είναι λογικό η ξαφνική και άδικη απώλεια ενός τόσο νέου και καταξιωμένου καλλιτέχνη να συγκλονίσει το πανελλήνιο, πόσο μάλλον εμένα, που συνεργάστηκα μαζί του δισκογραφικά. Έμεινα άναυδος όταν έμαθα την είδηση. Αυτό που με συντάραξε περισσότερο ήταν το πλήθος του κόσμου στη Νίκαια, το οποίο είδα εκείνη τη νύχτα έξω από την εκκλησία, ενώ τα τραγούδια του έπαιζαν στη διαπασών. Ήταν η παλιά του γειτονιά, οι άνθρωποι που τον αγάπησαν πραγματικά».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο τραγούδι «Μα ζω ακόμα», που έγραψε για τον Γιώργο Μαζωνάκη.
«”Ολα μου τα θέλω μια ζωή μ’ ένα πρέπει τα σκοτώνω… μα ζω ακόμα”. Οι ψυχές μας ταυτίστηκαν με τον Γιώργο Μαζωνάκη μέσα από αυτό το τραγούδι. Υπάρχουν στίχοι που βρίσκουν τον πραγματικό τους αποδέκτη σε έναν και μόνο καλλιτέχνη. Κι εκείνος είχε αυτό το σπάνιο χάρισμα: να λέει μια λέξη και να την κάνει να μοιάζει σαν να βγαίνει από την ίδια του την ψυχή. Αυτό είναι που κάνει έναν ερμηνευτή μοναδικό. Όταν άκουσα από τον κόσμο να τραγουδάει το “Μα ζω ακόμα” στη Νίκαια έκλαψα…», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Δήμας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Στον Γιώργο Μαζωνάκη ξεχώριζαν την αυθεντικότητά του, την αισθητική που χαρακτήριζε τις μουσικές του επιλογές και, πάνω απ’ όλα, την παιδική του ψυχή», πρόσθεσε.
«Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι πολλές φορές η εμπορική αξία ενός καλλιτέχνη δεν είναι ανάλογη της πραγματικής του καλλιτεχνικής αξίας. Μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλους μηχανισμούς προβολής κάποιοι γίνονται γνωστοί πολύ γρήγορα, ενώ άλλοι παλεύουν για χρόνια μέχρι να αναγνωριστεί η δουλειά τους. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω ότι η ουσιαστική αξία είναι αυτή που αντέχει στον χρόνο και, τελικά, αναγνωρίζεται», ανέφερε ο Βασίλης Δήμας στην ίδια συνέντευξη.