Lifestyle

Η Brie Larson κάνει θεατρικό ντεμπούτο ως «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή στο West End του Λονδίνου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή θα κάνει το ντεμπούτο της στο West End του Λονδίνου η γνωστή ηθοποιός, Brie Larson.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στα Όσκαρ, τα Βραβεία SAG, τα Baftas και τις Χρυσές Σφαίρες το 2016 για την ερμηνεία της στην ταινία Room. Η Brie Larson έχει επίσης πρωταγωνιστήσει στο Captain Marvel, το Kong: Skull Island και τη σειρά Apple TV+ Lessons In Chemistry, βασισμένη στο βιβλίο της Bonnie Garmus.

Στο έργο, που έγραψε ο αρχαίος Έλληνας και τραγικός ποιητής γύρω στο 420 π.Χ., η Ηλέκτρα, στοιχειωμένη από τη δολοφονία του πατέρα της, καταλαμβάνεται από θλίψη, ανάγκη για επιβίωση και δίψα για εκδίκηση. Όταν επιστρέφει μετά από καιρό ο χαμένος αδερφός της, Ορέστης, τον ωθεί στο έργο της τιμωρίας με μία τρομακτική κατάληξη.

Η διασκευή είναι της Καναδής ποιήτριας, Αν Κάρσον, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του πολυβραβευμένου Ντάνιελ Φις.

Η Μπρι Λάρσον που έχει βραβευτεί με Όσκαρ δήλωσε «ενθουσιασμένη» τόσο με το ρόλο της όσο και με τους συντελεστές της παράστασης. Ωστόσο, η ηθοποιός δεν έχει εμφανιστεί στη σκηνή από το 2010, όταν υποδύθηκε την Έμιλυ σε μια παραγωγή του Our Town στο Williamstown Theatre Festival στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brie Larson (@brielarson)

Η παράσταση θα ξεκινήσει στο Μπράιτον τον Ιανουάριο. Θα παίξει εκεί για μια εβδομάδα πριν μεταγραφεί στο West End για το υπόλοιπο της τρίμηνης πορείας της.

Το έργο, σε παραγωγή της Empire Street Productions, θα ανέβει στη σκηνή του Theatre Royal Brighton από τις 13 έως τις 18 Ιανουαρίου του 2025 και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο The Duke of York’s Theatre του Λονδίνου από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 12 Απριλίου.

«Τι είναι αρχαίο και τι είναι σύγχρονο; Η μετάφραση της Κάρσον πυροδοτεί αυτό το ερώτημα. Είναι συναρπαστική πρόκληση να δουλεύω πάνω στην τραγωδία του Σοφοκλή, μέσα από τα λόγια της Κάρσον και στην όμορφη σκηνή του The Duke of York’s με την Μπρι Λάρσον» δήλωσε ο σκηνοθέτης Ντάνιελ Φις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα
Η εξομολόγηση του Τζέισον Ντόνοβαν για τον χωρισμό του με την Κάιλι Μινόγκ: «Πίστευα ότι θα παντρευτούμε και θα κάνουμε παιδιά»
Στο νέο ντοκιμαντέρ «KYLIE», ο Αυστραλός ηθοποιός και τραγουδιστής μιλά με ειλικρίνεια για τη σχέση τους και αποκαλύπτει πως ονειρευόταν ένα κοινό μέλλον με την Κάιλι Μινόγκ
Ο Τζέισον Ντόνοβαν
Στην Αθήνα ο Γουίλεμ Νταφόε για την πρεμιέρα της ταινίας «The Birthday Party» – Στιγμιότυπα από την άφιξή του στο αεροδρόμιο
Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε επιλεγμένες τοποθεσίες της Κέρκυρας και της Αττικής το καλοκαίρι του 2024, ενώ η παγκόσμια πρεμιέρα έγινε στην Piazza Grande του Φεστιβάλ του Λοκάρνo
Γουιλεμ Νταφοε