Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Η Άννα Βαγενά για τον αξέχαστο Λουκιανό Κηλαηδόνη: «Έκανε βλακείες με την υγεία του»

Η Άννα Βαγενά για τον αξέχαστο Λουκιανό Κηλαηδόνη: «Έκανε βλακείες με την υγεία του»

«Τον μαλώνω που δεν είναι εδώ να δει τα εγγόνια του να μεγαλώνουν», είπε η Άννα Βαγενά για τον Λουκιανό Κηλαηδόνη. Ο σπουδαίος τραγουδοποιός και συνθέτης «έφυγε» από τη ζωή το 2017, σε ηλικία 74 ετών.

Η σύζυγος του αείμνηστου Λουκιανού Κηλαηδόνη, Άννα Βαγενά, άνοιξε την καρδιά της στην «Ελένη» και την Κάλλια Καστάνη, αναφερόμενη αρχικά στα 50 χρόνια της στο θέατρο και το βραβείο Α’ γυναίκειου ρόλου που κέρδισε στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης σε ηλικία μόλις 25 ετών.

«Τα 50 χρόνια στο θέατρο μου άφησαν γλυκιά γεύση, είμαι βαθιά ευχαριστημένη και πλήρης. Το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, δεν με βοήθησε και πολύ επαγγελματικά», είπε αρχικά η σπουδαία ηθοποιός.

Όπως είπε η Άννα Βαγενά, το 1999 πούλησαν το σπίτι τους στο Ψυχικό και μετακόμισαν στο Μεταξουργείο όπου έφτιαξαν το θέατρο και το σπίτι τους: «Τότε η περιοχή δεν έμοιαζε με αυτό που είναι σήμερα, ήμασταν οι πρώτοι που ήρθαμε».

Επίσης, μίλησε για το πώς διεκδίκησε ερωτικά τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, την έντονη σχέση τους, που, όπως είπε, συνεχίζει να υπάρχει και μετά τον θάνατό του.

«Ήταν αναπόφευκτο οι κόρες μας, να ακολουθήσουν τα βήματα μας. Ήταν τολμηρό το ότι φλέρταρα πρώτη τον Λουκιανό, αλλά όταν θέλω κάτι και πιστεύω σε αυτό, το διεκδικώ. Με τον Λουκιανό υπήρχαν ζήλειες αλλά και οι δύο διατηρήσαμε την ελευθέρια μας μέσα στη σχέση, χωρίς να καταπιέζουμε ο ένας τον άλλο. Η σχέση μας κράτησε 44 χρόνια και κρατάει ακόμα, ακόμα του μιλάω. Τον μαλώνω τον Λουκιανό, που δεν είναι εδώ να δει τα εγγόνια του να μεγαλώνουν. Έκανε βλακείες με την υγεία του, δεν την πρόσεξε όσο έπρεπε», είπε η Άννα Βαγενά.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στα παιδιά της και στη σχέση που έχει με τα εγγόνια της: «Δεν αφιερώνω πολύ χρόνο στα εγγόνια μου, έχω όμως την έννοια του τι θα φανέ, τους ετοιμάζω φαγητά με καλό κιμά, με καλό κρέας».

Όπως είπε, δεν υπήρξε ποτέ φιλάρεσκη, ούτε κοκέτα, δεν πήγε ποτέ κομμωτήρια και ινστιτούτα: «Πρόσεχα πάντα το σώμα μου, δεν έκανα καταχρήσεις, δεν έχω καπνίσει ούτε ένα τσιγάρο στη ζωή μου. Ανοίγομαι στους ανθρώπους, χαίρομαι τη ζωή και της είμαι ευγνώμων για αυτά που μου έδωσε».

 

Η Άννα Βαγενά αναφέρθηκε και στα έργα που φιλοξενεί στο θέατρό της: «Το ”Φοβάμαι ταυρομάχε” εκτυλίσσεται στην περίοδο της δικτατορίας του Πινοσέτ στη Χιλή. Το έργο περιγράφει τη σχέση ανάμεσα σε έναν ομοφυλόφιλο τραβεστί και σ’ έναν τρομοκράτη.

Η ”Αγγέλα Παπάζογλου” παίζεται 24 χρόνια, είναι η μακροβιότερη παράσταση στην Ελλάδα με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Μου δίνει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση να βλέπω νέα παιδιά να συγκινούνται με τις ιστορίες αυτών των δύο γυναικών».

Σε ό,τι αφορά στις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε:

«Είμαι αισιόδοξη για την Αριστερά. Η Αριστερά περνάει δύσκολα, αλλά θα βγει από αυτή την περιπέτεια. Ο κόσμος χρειάζεται τις ιδέες της. Εξακολουθώ να πιστεύω πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα δώσει το φιλί της ζωής στην Αριστερά».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις